Kategorija: Udruge

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17.prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Kao i svake godine PRONI Centar /Info Centar za mlade Vukovar pridružuje se obilježavanju ovog važnog dana i na taj način ujedno svojim volonterima zahvaljuje na njihovom doprinosu na razvoju lokalne zajednice. Info centar za mlade Vukovar na današnji dan u svojoj bazi ima ukupno 32 volontera, što je za mali grad poput Vukovara veoma velika brojka. Primjerice, udruga iz Ankare/Turska grad s 4,5 miliona stanovnika (partner PRONI Centra) ima 35 aktivnih volontera , kad poredimo sa Vukovarom veoma velika razlika u broju stanovnika al ne i volontera.

Danas želimo s vama podijeliti što su neki od naših volonteri napisali o volontiranju, možda potakne i drugi koje pročitaju da se odluče za volonontiranje i na taj način daju doprinos razvitku svoje lokalne zajednice. Volontiranjem pomažemo drugima a isto tako i mi sami dobijamo dosta. Potrebno je samo donijeti odluku da želite nešto korisno napraviti i kvalitetno ispuniti svoje slobodno vreme.

Izjave volontera:

„Za volontiranje sam se odučila sasvim slučajno. Došla sam u Info centar za mlade Vukovar inforimirati se o tome što on radi i kako djeluje i kada sam čula za volontiranje, prijavila sam se. Volontiranje otvara mnoga vrata, upoznajete mnoge ljude i dobivate mnoštvo različitih stajališta i mišljenja o nekim stvarima što vam može pomoći u daljnjem životu. Volontiranje mi nadopunjenjuje iskustvo u odnosima s ljudima, priprema me za snalaženje u različitim situacijama i ispunja me kao osobu". ( Martina S.)

„Nagrada koju dobijam volontirajući nije novac, već zadovoljenje ljudske potrebe za osjećajem korisnosti. Sa velikim zadovoljstvom volontiram prilikom čega imam priliku:isprobavati svoje sposobnosti; slobodno vrijeme provesti kreativno; upoznati nove ljude i naučiti nešto novo; učiniti svoju zajednicu boljom i ugodnijom za život." (Gorana J.)

„Za volontiranje sam se odlučila jer mi je to oduvijek bila želja,a osim toga jedino s volontiranjem možeš zaista i učiniti nešto korisno i nesebično za zajednicu.Volontiranje je za mene jedna zanimljiva, korisna i neopterečujuća obaveza,a ono što samdobila zauzvrat je niz lijepih iskustava i još ljepših poznanstava." (Jelena J.)

Na kraju Info centar za mlade Vukovar želi zahvaliti svojim volonterima na njihovom vremenu, idejama, osmjehu, trudu i velikom doprinosu razvoja zajednice i Info Centra za mlade Vukovar. HVALA vam svima, nastavite dalje širiti pozitivan volonterski duh :)

{gallery}vijesti/2011-12-06/02{/gallery}