U svibnju prošle godine udruga Vukovarske iskrice imala je čast biti dijelom humanitarnog koncerta „S predsjednikom na koncert“, čiji je prihod bio namijenjen našoj udruzi i studentima grada Vukovara. Naša radost bila je još veća kada smo čuli da predsjednik osobno želi upoznati Iskrice. Danima smo bili uzbuđeni i sretni, a predsjednik je naša srca zarobio lijepom riječju, smiješkom, poljupcima i naravno, ogromnom košarom slatkiša koju nam je donio.
Dobro se uvijek prepoznaje.
Pismo koje nam je predsjednik Josipović poslao nakon našeg susreta, dirnulo nas je na poseban način. Napisao nam je da toliko iskrenih emocija i radosti koju smo podijelili s njim nije dugo doživio. Dogovarajući ovaj drugi susret, morali smo ga organizirati u prostorijama prijatelja naše udruge – Klubu sudaca Vukovar, budući da se Europski dom Vukovar, u kojem smo smješteni, renovira, a naša udruga će dobiti novi prostor.
Iskrice su srdačno dočekale predsjednika i radovale se na svoj način. On je, od srca zadivljen, pohvalio njihov plesni nastup u Hrvatskom domu Vukovar povodom svečanog obilježavanja  14. godišnjice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, odjeću u kojoj su nastupali, a najviše mu se svidjela Davorova kravata koju mu je osobno poklonio nakon prvog susreta. Košara prepuna slatkiša nije izostala ni ovaj put.
Sljedeći susret očekuje nas u Zagrebu. Predsjednik nas je pozvao u svoj ured. Gospođa Zrinka Vrabec-Mojzeš, predsjednikova savjetnica za društvene djelatnosti, najavila je da nas očekuju već u veljači.
Na kraju, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, poklonio je Davoru svoj šal po kojem je postao prepoznatljiv.
Sve ove pružene ruke prijateljstva za Vukovarske iskrice znače da su na  dobrom putu i da rade ono što najbolje znaju. Znaju voljeti.

{gallery}2012/01/16/02{/gallery}