×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/03/20/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/03/20/02

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar, kao pružatelj usluge socijalne skrbi, s jedne strane i Ministarstvo socijalne politike i mladih (ranije Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi), s druge strane, sklopili su Ugovor o međusobnoj suradnji kojim Društvo MRO Vukovar dobiva status pružatelja usluga u socijalnoj skrbi za 8 osoba, u obliku organiziranog stanovanja za osobe s mentalnom retardacijom.

Temeljem navedenog Ugovora, a sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi, Zavod za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije proveo je potrebne postupke, te je izdao prva 3 rješenja i uputnice. Trenutno je u postupku obrada još nekoliko potencijalnih korisnika, za koje se rješenja očekuju u skoro vrijeme.

Danas započinje realizacija predmetnog Ugovora sa korisnicima Zoranom, Željkom i Vlatkom.

Naime, useljenjem tri korisnika u unajmljeni objekt – kuću u kojoj može stanovati maksimalno pet korisnika, Društvo započinje sa realizacijom potpisanog ugovora u smislu pružanja usluga organiziranog stanovanja uz podršku. O sadašnja tri korisnika skrbit će se, odnosno pružati im podršku u njihovom pokušaju samostalnog stanovanja stručni tim Društva u sastavu radni terapeut – medicinska sestra, medicinski tehničar – njegovatelj, dvije asistentice njegovateljice, a sve pod vodstvom i nadzorom voditelja defektologa – socijalnog pedagoga.

Bit pružanja ove usluge je da osobe s mentalnom retardacijom ostaju živjeti u svojoj lokalnoj zajednici, u humanijem obliku smještaja, jer sukladno odredbama Zakona najviše 5 korisnika može stanovati u jednoj stambenoj zajednici. Osim podrške u stanovanju (u obavljanju kućanskih poslova, održavanju higijene i sl.) u okviru pružanja ove usluge korisnicima će se organizirati i njihovo slobodno vrijeme na način da isto provode u njima prilagođenim aktivnostima u radu radionica Društva, ali i u obilasku i posjetima programima i događanjima organiziranim u gradu Vukovaru.

Današnjem početku provedbe Ugovora, odnosno današnjem useljenju prvih korisnika, uz predstavnike i stručni tim Društva MRO Vukovar, te članove kluba „Golubica", nazočili su i predstavnici centra Mala Terezija Vinkovci, ....

Stoga, od danas u Gradu i u Vašem susjedstvu možete sresti naše korisnike, koji žive samostalno, podržite ih i prihvatite ih kao dio zajednice u kojoj živite.

{gallery}2012/03/20/02{/gallery}