×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/04/04/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/04/04/04

U organizaciji UN-a u Hrvatskoj i Grada Vukovara te uz potporu Ureda predsjednika RH jučer je u Vukovaru, uz nazočnost mnogobrojnih uzvanika, održan okrugli stol na temu seksualno nasilje u ratu.

Prije početka okruglog stola prikazan je film redatelja Roba Barsonyja "Kraj nekažnjivosti, seksualno nasilje pred Tribunalom" koji govori o istragama zločina seksualnog nasilja na području bivše Jugoslavije i rezultatima Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY).

U raspravi na temu seksualno nasilje u ratu i procesuiranje počinitelja seksualnog nasilja tijekom rata, a koju je moderirala savjetnica predsjednika Republike Hrvatske Zrinka Vrabec Mojzeš, sudjelovali su ministar branitelja Predrag Matić, koordinatorica UN-a, stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj u Hrvatskoj Louisa Vinton, ugledna i svjetski poznata američka dramatičarka i aktivistica za ženska ljudska prava Eve Ensler, predstavnici ministarstva pravosuđa i zdravstva, predstavnici udruga, žrtve silovanja u ratu i drugi.

Okruglom stolu na temu seksualno nasilje u ratu nazočili su i zamjenici gradonačelnika Dejan Drakulić i Željko Pinjuh koji je nazočnima uputio nekoliko prigodnih riječi, te Viši referent za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama Siniša Mitrović.

{gallery}2012/04/04/04{/gallery}