×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\2012\04\04\05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/04/04/05

Svečanim presijecanjem vrpce i simboličnom sadnjom ruže penjačice, obilježen je početak rada prve stambene zajednice za osobe s mentalnom retardacijom u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Dana 03. travnja u nazočnosti velikog broja gostiju i osoba s mentalnom retardacijom, gospođica Iva Prpić pomoćnica Ministrice socijalne politike i mladih, gospođa Zvjezdana Bogdanović, Načelnica odjela za osobe s invaliditetom u istom Ministarstvu, te stanari nove stambene zajednice Zoran Groman i Željko Elkazović presijecanjem vrpce otvorili su vrata kuće u kojoj počinje novi život za pet korisnika.

Poslije kratkog programa zbora osoba s mentalnom retardacijom „Golubica" , uslijedilo je prigodno obraćanje sudionicima skupa koje je gospodin Ivica Azenić, predsjednik Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar upoznao sa radom Društva u proteklom razdoblju. Gospodin Tomislav Velić, podpredsjednik Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom, gospodin Dejan Nađ, Stručni suradnik za socijalnu skrb, predškolski odgoj i školstvo u gradu Vukovaru, gospođa Blanka Pripužić, Pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u Vukovarsko – srijemskoj županiji, gospođa Zvjezdana Bogdanović, Načelnica odjela za osobe s invaliditetom u Ministarstvu socijalne politike i mladih i gospođica Iva Prpić, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih, nazočnima su se obratili prigodnim govorima i iskrenim čestitkama. Pročitani su i brzojavi čestitke i podrške gospođe Anke Slonjščak, Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, te Gospodina Zorislava Bobuš, predsjednika i gospođe Marice Mirić, tajnice Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom - SOIH.

Na kraju službenog dijela, članovi kluba Golubica Pamela Šelebaj i Davor Azenić uručili su gošćama iz Ministarstva prigodne poklone, a one su uzvratile sa nekoliko sadnica cvijeća.

Simboličnom sadnjom ruže penjačice gošće su poželjele da se ovakve stambene zajednice proširuju, kao što će i zasađena ruža širiti se i cvjetati.

Potom je uslijedio obilazak stambene jedinice – kuće i prekrasnog dvorišta za sve nazočne.

Gošće iz Ministarstava su poslije službenog dijela otvorenja, posjetile i radne prostore kluba Golubica u kojima se provode svakodnevne aktivnosti poludnevnog boravka a sada će u njih biti uključeni i korisnici programa organiziranog stanovanja.

Sa radošću možemo reći da su gospođica Prpić i gospođa Bogdanović izrazile neskriveno zadovoljstvo sa svim što su jučer vidjele.

{gallery}2012/04/04/05{/gallery}