Kategorija: Udruge

Svečanim presijecanjem vrpce i simboličnom sadnjom ruže penjačice, obilježen je početak rada prve stambene zajednice za osobe s mentalnom retardacijom u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Dana 03. travnja u nazočnosti velikog broja gostiju i osoba s mentalnom retardacijom, gospođica Iva Prpić pomoćnica Ministrice socijalne politike i mladih, gospođa Zvjezdana Bogdanović, Načelnica odjela za osobe s invaliditetom u istom Ministarstvu, te stanari nove stambene zajednice Zoran Groman i Željko Elkazović presijecanjem vrpce otvorili su vrata kuće u kojoj počinje novi život za pet korisnika.

Poslije kratkog programa zbora osoba s mentalnom retardacijom „Golubica" , uslijedilo je prigodno obraćanje sudionicima skupa koje je gospodin Ivica Azenić, predsjednik Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar upoznao sa radom Društva u proteklom razdoblju. Gospodin Tomislav Velić, podpredsjednik Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom, gospodin Dejan Nađ, Stručni suradnik za socijalnu skrb, predškolski odgoj i školstvo u gradu Vukovaru, gospođa Blanka Pripužić, Pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u Vukovarsko – srijemskoj županiji, gospođa Zvjezdana Bogdanović, Načelnica odjela za osobe s invaliditetom u Ministarstvu socijalne politike i mladih i gospođica Iva Prpić, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih, nazočnima su se obratili prigodnim govorima i iskrenim čestitkama. Pročitani su i brzojavi čestitke i podrške gospođe Anke Slonjščak, Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, te Gospodina Zorislava Bobuš, predsjednika i gospođe Marice Mirić, tajnice Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom - SOIH.

Na kraju službenog dijela, članovi kluba Golubica Pamela Šelebaj i Davor Azenić uručili su gošćama iz Ministarstva prigodne poklone, a one su uzvratile sa nekoliko sadnica cvijeća.

Simboličnom sadnjom ruže penjačice gošće su poželjele da se ovakve stambene zajednice proširuju, kao što će i zasađena ruža širiti se i cvjetati.

Potom je uslijedio obilazak stambene jedinice – kuće i prekrasnog dvorišta za sve nazočne.

Gošće iz Ministarstava su poslije službenog dijela otvorenja, posjetile i radne prostore kluba Golubica u kojima se provode svakodnevne aktivnosti poludnevnog boravka a sada će u njih biti uključeni i korisnici programa organiziranog stanovanja.

Sa radošću možemo reći da su gospođica Prpić i gospođa Bogdanović izrazile neskriveno zadovoljstvo sa svim što su jučer vidjele.

{gallery}2012/04/04/05{/gallery}