×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/04/18/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/04/18/01

U organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava od 16. – 18. travnja održan je trinaesti međunarodni susret KULTURNO –UMJETNIČKIH SKUPINA OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA.

Na ovogodišnjem INKAZ-u (invalidsko kazalište Zagreb) nastupit će nekoliko stotina sudionika u šezdesetak predstava iz 48 ustanova/udruga iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prvog dana susreta, poslije svečanog otvaranja i nastupa nekoliko skupina, uz poseban pozdrav, peti po redu izašli su na scenu članovi Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica, već četvrtu godinu za redom, sa svojim glazbenom skupinom Golubica. Praćeni neprekidnim pljeskom gledatelja, otpjevali smo dvije pjesme i recitirali dvije recitacije. Ambijent i događaj koji se samo poželjeti može, nešto nezaboravno i neponovljivo, puno suza u očima nas i gledatelja.

15. travnja, poslije duge ali ugodne vožnje autobusom, bili smo u gostima Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Ljubazni domaćini su nam pružili gostoprimstvo i organizirali večeru, noćenje i doručak u njihovom Centru. Prije podne su naši voditelji sudjelovali u radu sa domaćinima u kabinetima, te se upoznali sa načinom i radom koji bi se mogao i kod nas koristiti. Poslije toga je organizirano druženje gdje smo mi domaćinima pokazali kratki program, a poslije toga oni nama njihov kratki program.

Uručivanjem prigodnih poklona koji će podsjećati na ove nezaboravne trenutke i sklopljena nova poznanstva, uputili smo se u Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava gdje su nas domaćini ugostili i počastili ručkom. Poslije ugodnog, lijepog i emotivnog susreta i ručka, svi zajedno smo išli u kazalište Trešnja gdje se održalo svečano tvorenje 13. INKAZ-a i počeli nastupi sudionika.

Bogat i sadržajan izlet u Veliku Goricu i Zagreb završio je sretnim povratkom u kasnim večernjim satima u Vukovar.

{gallery}2012/04/18/01{/gallery}