U organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava od 16. – 18. travnja održan je trinaesti međunarodni susret KULTURNO –UMJETNIČKIH SKUPINA OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA.

Na ovogodišnjem INKAZ-u (invalidsko kazalište Zagreb) nastupit će nekoliko stotina sudionika u šezdesetak predstava iz 48 ustanova/udruga iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prvog dana susreta, poslije svečanog otvaranja i nastupa nekoliko skupina, uz poseban pozdrav, peti po redu izašli su na scenu članovi Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica, već četvrtu godinu za redom, sa svojim glazbenom skupinom Golubica. Praćeni neprekidnim pljeskom gledatelja, otpjevali smo dvije pjesme i recitirali dvije recitacije. Ambijent i događaj koji se samo poželjeti može, nešto nezaboravno i neponovljivo, puno suza u očima nas i gledatelja.

15. travnja, poslije duge ali ugodne vožnje autobusom, bili smo u gostima Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Ljubazni domaćini su nam pružili gostoprimstvo i organizirali večeru, noćenje i doručak u njihovom Centru. Prije podne su naši voditelji sudjelovali u radu sa domaćinima u kabinetima, te se upoznali sa načinom i radom koji bi se mogao i kod nas koristiti. Poslije toga je organizirano druženje gdje smo mi domaćinima pokazali kratki program, a poslije toga oni nama njihov kratki program.

Uručivanjem prigodnih poklona koji će podsjećati na ove nezaboravne trenutke i sklopljena nova poznanstva, uputili smo se u Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava gdje su nas domaćini ugostili i počastili ručkom. Poslije ugodnog, lijepog i emotivnog susreta i ručka, svi zajedno smo išli u kazalište Trešnja gdje se održalo svečano tvorenje 13. INKAZ-a i počeli nastupi sudionika.

Bogat i sadržajan izlet u Veliku Goricu i Zagreb završio je sretnim povratkom u kasnim večernjim satima u Vukovar.

{gallery}2012/04/18/01{/gallery}