Kategorija: Udruge

Prvog dana obilježavanja organiziran je turnir u odbojci (ž), malom nogometu (m), visećoj kuglani i pikadu – pojedinačno, što je obuhvatilo oko 100 rekreativaca.

Predsjednica Udruge Aleksandra Amstadt pozdravila je sve goste- rekreativce iz Knina, Splita, Županje, Osijeka i ekipe iz Grada, te zahvalila Gradu Vukovaru, Županiji Vukovarsko-srijemskoj i sponzorima na potpori za provođenjem ovakvih akcija. Obilježavanje „Svjetskog dana zdravlja" provedeno je pod motom „ZAJEDNO PREMA ZDRAVLJU" što se na terenima i dokazalo.

Ostvarena je suradnja sa DSR „Sport za sve" Knin i Gradskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve" Osijek, tako da na današnjem turniru sudjeluje oko 40-ak njihovih članova.

Programu obilježavanja je nazočio je gradonačelnik Željko Sabo, te je dao potporu ovakvoj akciji i poželio rekreativcima dobre rezultate.

Na turniru u odbojci sudjelovalo je 6 ekipa: Gradska uprava Vukovar, „Juniorke" Osijek, „Savršene" Split, „Top sport"(I i II), Rekreacija OS „M.Lovraka" Županja.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Top sporta I", drugo mjesto ekipa „Juniorke" Osijek, a treće mjesto ekipa „Savršene" Split.

Na turniru u malom nogometu sudjelovalo je 7 ekipa: Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Rekreacija OŠ „M.Lovraka" Županja, GPP Osijek, „Viktorija" Vukovar, Ruda i sinovi Ilok, „Top sport" Vukovar.

Prvo mjesto u malom nogometu osvojila je ekipa „Top sporta", drugo mjesto ekipa GPP Osijek, a treće mjesto ekipa rekreacije OŠ „M.Lovraka" Županja.

Zlatnu medalju u visećoj kuglani osvojila je članica „Top sporta" Jasna Solin, a dok je u pikadu zlatnu medalju osvojila Ivka Nikolić.

Slijedećeg dana u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja" u eko-etno centru „Adica" pod motom ZAJEDNO prema zdravlju održana je prezentacija tehnike nordijskog hodanja, te u suradnji sa Udrugom dijabetičara Vukovar, provjera razine šećera u krvi i provjera krvnog tlaka.

Može se zaključiti da je prevencija, edukacija i prihvaćanje zdravih navika PR(a)VI korak na putu do zdravlja. Udruga „Top sport" organizirajući ovaj dvodnevni program dala je svoj doprinos na tom putu.

Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo i ujedno otvorio ovo sportsko događanje prigodom Svjetskog dana zdravlja.

{gallery}2012/04/25/02{/gallery}