Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Vukovarski leptirići" osnovana je koncem prošle godine. Osnovni cilj Udruge je skrb o djeci s poteškoćama u razvoju. Udruga se financira humanitarnim akcijama, donacijama i putem raznih projekata.

Jedna takva akcija je i kulturno zabavni program humanitranog karaktera pod nazivom „Malo za mnogo" koji je, po odluci Odbora za obilježavanje Dana grada Vukovara, prihvaćen i uvršten u program 09. svibnja 2012. godine. U kulturnom programu sudjelovali su HKGD „Dunav", Ansambl narodnih igara SKD „Prosvjeta", KUD „Sloga", KUD „Kolo" iz Vukovara i KUD „Seljačka sloga" iz Bogdanovaca. Koncert se održao u Sportskoj dvorani u Borovu naselju u 19.00 sati.

Sve prisutne pozdravila je tajnica udruge Sanela Knezović s riječima: „Netko Vašu pomoć treba, pravi prijatelj dar je s neba. Ovom rečenicom počinjemo sve naše akcije. Teško je boriti se za svoju djecu na ovakav način, ali vjerujte da je uz dobre ljude sve puno lakše, kao što i naš logo kaže – pružite ruke prijateljstva ne pitajući kako, vidjet ćete da je lako... Zahvaljujem svima koji su večeras došli podržati „leptiriće", Gradu Vukovaru koji je prepoznao naš problem te svim izvođačima koji su se odazvali. I ako pomislite da ste dali malo, znajte da ste učinili mnogo."

S vrlo sličnom porukom prisutnima se obratila gđa. Dragica Holoker Radumilo pročelnica za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine te pozvala sve ljude dobre volje da nas prihvate i pomognu koliko god mogu, kako bi „leptirići" imali kvalitetnu i kontinuiranu rehabilitaciju u svom gradu.

Vukovarski leptirići se zahvaljuju na podršci Gradu Vukovaru, svim sudionicima kulturno zabavnog programa, posjetiteljima i udruzi Vukovarske iskrice koje nam svojom podrškom pomažu da i mi pronađemo svoje mjesto pod suncem.

{gallery}2012/05/14/04{/gallery}