Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica, uz novčanu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Zaklade za razvoj lokalne zajednice ''Slagalica'' i pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i župana Bože Galića i Grada Vukovara i gradonačelnika Željka Saboa, povodom Europskog tjedna mobilnosti i Hrvatskog olimpijskog dana provodeći građansku inicijativu ''Hollywood na Vuki'' – Festival igre i smijeha, u subotu 15. rujna 2012. godine u prostorima kluba Golubica, Velebitska 16a, održan je 1. SUSRET UDRUGA I USTANOVA KOJE SKRBE O OSOBAMA S MENTALNOM RETARDACIJOM U VUKOVARSKO SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI.

Ovom skupu odazvali su se članovi Udruga i ustanova koje skrbe o osobama s mentalnom retardacijom iz

Centara za rehabilitaciju «Mala Terezija» Vinkovci

Gradskog društva Crvenog križa Županja

OŠ Josipa Matoša Vukovar

Društva osoba s invaliditetom «Zvjezdice» Gunja

Društva za pomoć osobama s invaliditetom «Golubovi» Županja

Duhovna zajednica ''Vjera i svjetlo'' «Lađica» Vukovar, i domaćini, članovi

Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama – Golubica Vukovar.

Pored različitih sportskih takmičenja (košarka, odbojka, stolni nogomet, stolni tenis, klikeranje, čovječe ne ljuti se, viseća kuglana, pikado,...), prikaza glazbeno scenskih uradaka, posebna težina je se stavljena na međusobno upoznavanje, razmjenu iskustava, dogovaranje buduće suradnje, a održana je i kvalitetna rasprava o nazivlju Udruga,...

Predsjednik Društva Ivica Azenić upoznao je prisutne sa aktivnostima i rezultatima koji su učinjeni u posljednjih nekoliko godina.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili predstavnici pokrovitelja gospodin Mato Golubičić zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije i gospođica Danijela Stanković zamjenicu Gradonačelnika grada Vukovara. Prigodnim riječima sudionicima susreta obratile su se i gospođa Blanka Pripužić Pročelnicu upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u Vukovarsko – srijemskoj županiji i gospođa Dragica Holokoer Radumilo Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine.

Ovakvim susretom želimo poticati socijalizaciju i integraciju korisnika u susjedstvo i lokalnu zajednicu, promovirajući volonterski rad te poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini Vukovarsko-srijemske županije.

{gallery}2012/09/17/04{/gallery}