Kategorija: Udruge

Pod geslom „Slavimo ljude koji pomažu razvoju zajednice i inspiriraju druge da učine isto", Volonterski centar Osijek dodjeljuje Volonterske nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizacijama koje rade za opće dobro. Ove su godine, u kategoriji za primjer dobre prakse uključivanja volontera, dobitnici nagrade Vukovarske iskrice - udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Nagradu je, kao jedinoj udruzi iz županije Vukovarsko-srijemske, dodijelio Siniša Mitrović, viši referent za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama u gradu Vukovaru.

Obrazloženje nagrade: Udruga Vukovarske iskrice senzibilizira zajednicu za prihvaćanje osoba s intelektualnim poteškoćama kao ravnopravne sugrađane. Volontere, koji uljepšavaju i podižu kvalitetu života korisnika, uključuju kao voditelje i asistente u različite radionice. Udruga sudjeluje u različitim manifestacijama i priredbama u gradu.

Primivši nagradu, predsjednica Vukovarskih iskrica, profesorica Lilijana Radobuljac je zahvalila i objasnila misiju udruge. „Možda na startu nismo jednaki, ali ovdje smo da pokažemo kako u pojedinim situacijama možemo biti najbolji!"

{gallery}2012/12/06/01{/gallery}