Kategorija: Udruge

{gallery}2013/10/18/05{/gallery} Pod organizacijom Hrvatske udruge školskih knjižničara na čelu sa predsjednicom Vanjom Jurilj u Ružičkinoj kući održava se stručni skup pod nazivom „Znanje koje gradi mostove" u sklopu međunarodnog mjeseca školskih knjižnica.

Program je namijenjen školskim knjižničarima Republike Hrvatske, knjižničarima dječjih odjela narodnih knjižnica i stručnjacima koji se bave školskim knjižničarstvom, a tema kojom se bave sudionici jest mir i tolerancija.

Sudionici ovogodišnjeg prigodnog programa su članovi kulturno – umjetničkih društava „Dunav" iz Vukovara, „Vaso Đurđević" iz Bršadina te udruga Mađara grada Vukovara.

U ime Grada Vukovara, pozdravni govor je održala zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković koja je zaželjela svima okupljenima dobrodošlicu te je naglasila kako je ova tema simbolična za grad Vukovar uz nadu da će ovakav dijalog pomoći budućnosti kako grada Vukovara tako i građana.

U sklopu dvodnevnog programa održat će se niz aktivnosti poput tematske izložbe fotografija svjetskih knjižnica koje je na brojnim putovanjima snimila školska knjižničarka.

Također se planira održati izložba poster prezentacija te izložba fotografije Ivane Hengl pod nazivom „Knjižnica očima knjižničarke". Svečano otvorenje izložbe će biti danas, 18. listopada u 16,45 sati.

Pokrovitelji ovogodišnjeg skupa su Grad Vukovar, Vukovarsko – srijemska županija te počasni pokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.