Kategorija: Građanske inicijative

  Po lijepom i sunčanom vremenu Lions klub Vukovar je u subotu 18. svibnja 2019. godine u Park šumi Adica u Vukovaru četvrtu godinu zaredom organizirao sportsko-rekreativno-humanitarno natjecanje „4. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos" pod motom „Trčim i pomažem".

Projekt Lions kluba Vukovar koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života, boravak u prirodi te humanitarni aspekt - pomoć potrebitima.

Ovogodišnji kros održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

U natjectjateljskom dijelu sudjelovale su osobe svih dobrnih uzrasta (jaslice, vrtići, osnovne i srednje škole, studenti, aktivni sportaši, rekreativci, osbe 65+...) i osobe svih psihofizičkih spoosobnosti (osobe sa mentalnom retardacijom, djeca s poteškoćama u razvoju uz pomoć asistenta, osobe s invaliditetom, osobe oboljele od multiple skleroze...).

Oko 500 vukovaraca i gostiju natjecalo se u 22 natjecaceljske kategorije, a pobjednicima po kategorijama dodjeljena su zasluženo osvojena odličja.

Suorganizatori krosa su Udruga Alumni vukovarskog veleučilišta, HGSS Vinkovci i Grad Vukovar te partneri Vu life centar, Dom Primum, Studena, Natural AF i vukovarske udruge Golubica i Vukovarski leptirići.

Veliku pomoć u organizaciji ove priredbe pružili su članovi osječke udruge Zdravo trčanje predvođeni maratoncem Elvirom Rakipovićem vukovarsko veleučilište i gospodin Stjepan Jelica, gospođa Lidija Piljaš iz AK Maraton Vukovar te gospodin Đorđe Lukić iz srednje tehničke škole u Vukovaru.

Skupu su nazočili te prigodno pozdravili sudionike gospodin Vedran Kurtušić ispred VSŽ i gospodin Dražen Kobašević ispred Grada Vukovara, koji je ujedno i otvorio 4. Vukovarski kros.

"Cjelokupni prihod sa ove humanitarne manifestacije bit će uplaćen za korisnke projekta "Halo pomoć" - izvaninstitucionalni oblik skrbi za starije, bolesne i nemoćne osobe u gradu Vukovaru koji žive u samačkim kućanstvima" - istaknula je predsjednica vukovarskih lionsa dr. Mirjana Semenić Rutko.