Kategorija: Građanske inicijative

{gallery}2015/05/22/04{/gallery}U vukovarskoj osnovnoj školi „Antun Bauer" u petak 22.05.2015. godine, održano je edukativno predavanje i radionica s temom „Kako prevenirati nepravilno držanje".

Predavanje je organizirao Lions klub Vukovar u suradnji sa ravnateljem škole gospodinom Jozom Mihaljev i pedagoginjom gospođom Ivanom Dragšić. Stručno predavanje održano je za učenike osmih razreda, njih 40-ak, budući da je pubertet razdoblje intenzivnog rasta i razvoja, te se često javlja nepravilno držanje, čemu pridonose i dnevno i tjedno opterećenje nastavom u dugotrajnom nepravilnom položaju, nepravilno nošenje školskih torbi te ostali čimbenici rizika.
Predavanju su prisustvovali i nastavnici, te školska psihologinja Jasna Kraljević.

Učenici su pokazali iznimno veliko zanimanje te aktivno sudjelovali u radionici i posebno pokazali interes za praktični dio prezentacije koji se odnosio na demonstraciju kako se utvrđuje nepravilno držanje, vježbe na terapijskoj lopti i balansnoj dasci koje se koriste u prevenciji.
Učenicima je demonstrirano i pravilno sjedenje, nošenje školskih torbi, kao i vježbe koje trebaju koristiti tijekom rada na računalu. Na kraju predavanja učenici su sudjelovali u diskusiji i zajedno donijeli zaključke o usvojenim mjerama prevencije.

Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje održala je Vesna Šeper , predavač na vukovarskom veleučilištu uz asistenciju Jovane Prokić i Željka Đekić.

Dogovorena je i dugoročna suradnja između OŠ Antun Bauer i LC Vukovar, te pokretanje zajedničkih projekata.