Kategorija: Građanske inicijative

{gallery}2015/06/15/04{/gallery} Kao jedna od organizacija uključenih u organizaciju Dana Mladih Vukovar, Europski dom Vukovar ponudio je mladima dvije aktivnosti: izložbu grafitiranih ploča i društvene igre na otvorenom.

Izložba grafitiranih ploča predstavlja ukupno 6 grafitiranih ploča nastalih za vrijeme međunarodnog kampa "Pokreni se, digni glas i učini nešto za zajedničku i mirnu Europu!" održanog u Vukovaru 2013. godine, a financiranog kroz program Mladi na djelu. Ploče su postavljene zajedno s djelatnicima tvrtke Komunalac.

Društvene igre na otvorenom privukle su velik broj mladih i volontera europskog doma Vukovar. Vrijeme koje provodimo pred računalima se povećava na uštrb vremena koje se provedi u kvalitetnom druženju. Europski dom Vukovar imao je želju ovom aktivnošću potaknuti mlade na druženje bez tehnologije, na otvorenom prostoru gdje im se mogu pridružiti i slučajni prolaznici. Sudionici aktivnosti imali su priliku isprobati na desetak različitih društvenih igara, od kartaških igara, preko mozgalica, čovječe ne ljuti se, igre riječi, igra pamćenja do šaljivih igara.

Provedene aktivnosti dio su projekata Ujedinjeni u različitosti i Mreža mladih u zajednici. Cilj ovih projekata je razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici i solidarnosti, kao i jačanje kapaciteta nevladinih udruga s područja okolnih općina.

Volonterskim aktivnostima mladi europskog doma Vukovar i partneri na projektu "Mreža mladih u zajednici" pomogli su u organizaciji i postavljanju društvenih igara na otvorenom.