×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\2016\04\04\04\01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/04/04/04/01

muzej

Prema procjeni sudaca komisije Europskog muzejskog foruma Gradski muzej Vukovar ušao je u izbor 49 muzeja iz 24 europske zemlje koliko ih je nominirano za izbor najboljega europskog muzeja u 2016. godini. Završne prezentacije svih muzeja održat će se u mjestu Tolosa, a svečanost proglašenja pobjednika u San Sebastianu u Španjolskoj u vremenu od 6. – 9. travnja 2016. godine.

Kako Gradski muzej Vukovar ove godine obilježava i 70 godina od svog osnivanja nominacija za Europski muzej 2016. godine još je jedna potvrda svih napora koji su tijekom ovog dugog vremenskog razdoblja od osnivanja i razvoja muzeja, ratnih razaranja i progonstva, povratka i obnove ulagani u prezentaciju vrijednosti kulturne baštine Vukovara ali isto tako i potvrda svim onim aktivnostima koje je Muzej razvijao vodeći važnu ulogu u kulturnoj obnovi grada Vukovara.

Stalni postav Gradskog muzeja Vukovar otvoren je 23. siječnja 2014. godine na gotovo 3000 m2 u sklopu cjelovite obnove kompleksa Dvorca Eltz kao dijela jedinstvenog projekta Vlade Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe, kojeg je pod nazivom" Obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol", provodilo Ministarstvo kulture RH.

Nominacija za ovu prestižnu nagradu, koja se još naziva i muzejski oskar, daje snažnu potvrdu svim dosadašnjim nastojanjima Gradskog muzeja Vukovar da se u zajedničkim aktivnostima mnogih sudionika obnovljena kulturna baština Vukovara približi potencijalnim posjetiteljima iz hrvatskog i europskog prostora kako bi grad Vukovar sa svojim muzejima, spomenicima kulture i memorijalima Domovinskog rata, bio percipiran kao grad bogate kulturne prošlosti, simbol stradanja i simbol mira, ali i grad koji ulaže sve napore kako bi Vukovar bio grad budućnosti, grad poželjan za život.

Srdačno Vaš
Gradski muzej Vukovar

{gallery}2016/04/04/04/01{/gallery}