×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/06/18/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/06/18/05

U okviru projekta Inovativno umrežavanje i gospodarska suradnja Tuzle i Vukovara – InECo, 14. i 15. lipnja organizirano je studijsko putovanje u Tuzlu u svrhu razmjene iskustava i upoznavanja sa primjerima dobre prakse u lokalnom gospodarskom razvoju općine Tuzla.

Studijsko putovanje obuhvaćalo je posjet BIT centru (business inovation and technology park), Udruženju za razvoj NERDA, JKP Pannonica, Udruženju BOSPER, PLANT-u te JP Razvojno- poduzetnički centar Inkubator Lipnica. U posjeti su sudjelovali predstavnici Grada Vukovara, potpornih institucija malom i srednjem poduzetništvu (Vukovarska gospodarska zona, Razvojna agencija Vukovar - VURA d.o.o., Agencija za razvoj Vukavarsko-srijemske županije HRAST, Poduzetnički inkubator BIOS, Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Općina Lovas, TINTL - Ured za međunarodnu suradnju, Hrvatska gospodarska komora) te predstavnici poduzeća Vupik d.d.

Projekt Inovativno umrežavanje i gospodarska suradnja Tuzle i Vukovara financiran je od strane Europske unije, koja je grant sredstva za njegovu implementaciju dodijelila u okviru 1. Poziva za dostavljanje projekata za program IPA Prekogranična suradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Funkcionalni vodeći partner Projekta je Općina Tuzla, u suradnji sa Udruženjem samostalnih privrednika općine Tuzla, a vodeći partner u Hrvatskoj je Grad Vukovar u suradnji sa Razvojnom agencijom Vukovar. Vrijednost Projekta za Grad Vukovar iznosi 147.590,45 eura, od kojih je sufinanciranje Grada 22.153,33 eura.

Glavni cilj InECo projekta je jačanje institucionalne i gospodarske suradnje Tuzle i Vukovara, s naglaskom na razvoj gospodarstva i uspostavu suradnje malih i srednjih poduzeća s područja ova dva grada. Projekt je započeo 15. ožujka 2011. godine, a njegova provedba traje 24 mjeseca.

{gallery}2012/06/18/05{/gallery}