×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/11/25/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/11/25/02

{gallery}2015/11/25/02{/gallery} Na temelju Odluke o osnivanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Vukovara usvojene na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara održanoj 29. listopada 2015. godine, održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Kao prigodni datum osnivanja Povjerenstava za ravnopravnost spolova Grada Vukovara odabran je upravo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama te je na sjednici nasilje nad ženama istaknuto kao još vrlo veliki problem našega područja. Iz toga razloga Povjerenstvo je kao svoj primarni zadatak postavilo senzibiliranje građana o tome problemu te edukaciju žena izloženih nasilju o potrebi prijavljivanja nasilnika nadležnim službama.

Osim toga, raspravljano je o budućem radu Povjerenstva koji će uključivati različite aktivnosti, inicijative i djelovanja u obliku tribina, okruglih stolova, edukacija i sl. Na temelju toga, u prosincu će se usvojiti plan i program Povjerenstva za razdoblje 2016/2017. godine.
Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova je mr.sc. Ivana Arambašić.