×

Greška

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but 2014/07/07/02 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

{gallery}2014/07/07/02{/gallery} U organizaciji Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba i pokroviteljstva Predsjednika RH dr. Ive Josipovića, otpočeo je III. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Ultramaraton se obilježava povodom devetnaeste godišnjice srebreničkog genocida. Namjera organizatora je podsjetiti na sve nevino stradale tijekom agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Ultramaraton je otpočeo 06. srpnja 2014. godine sa startom od Memorijalnog centra Ovčara, a završava 10. srpnja 2014. godine Potočari – Srebrenica.

U ovom dugom i zahtjevnom Ultramaratonu sudjelovat će četirir hrvatska branitelja: Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović, Dražen Ćućić i Robert Kasumović iz Osijeka, te studenti Domagoj Šeremet iz Vukovara i Alen Čokić iz Županje.

U pet etapa, maratonci će pretrčati ukupno 227 kilometara.
Gradu Vukovaru uručeno je priznanje Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine, a u ime grada Vukovara Maratonce je dočekao i ispratio Vjekoslav Karaula.