Nakon posjete Vukovaru 16. travnja iz Kabineta ministrice zaštite prirode i okoliša Mirele Holy gradonačelnik Željko Sabo primio je pismo zahvalnosti u kojem se navodi nastavak dobrih odnosa u okviru postojećih i budućih projekata:

"Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH izražava svoje poštovanje Uredu gradonačelnika grada Vukovara te Vam se ovim putem, želimo zahvaliti za izuzetno gostoprimstvo u sklopu radnog posjeta kojim smo za osobitim zadovoljstvom posjetili grad Vukovar.

Gospodine Sabo, dozvolite da ovim putem iskažemo poštovanje prema Vašem, iznad svega profesionalnom i predanom radu, sudjelovanju u nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj areni, kao i da zahvalimo za potporu koju pružate Vladi RH i Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH, a time otvarate put za održavanjem kontinuiranog dijaloga i pružate nam priliku da surađujemo sa Vama, dijelimo znanja i iskustva. Optimizam nije uvijek dovoljan za unaprjeđenje svih pitanja na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, koja su važna kako za grad Vukovar tako i za Republiku Hrvatsku, ali promjene se događaju zahvaljujući ljudima poput gosp. Željka Sabe, koji preuzimate rizike. Dozvolite da naglasim našu spremnost da ustrajemo u svojim naporima za održavanjem kontinuiranog dijaloga, kako bi se naši odnosi i projekti nastavili razvijati uzlaznom putanjom.

U nadi da ćemo Vas uvijek imati priliku vidjeti kao drage goste u sklopu projekata i aktivnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, uzvratiti Vam za gostoprimstvo, profesionalnost i povjerenje koje ste ukazali dr. sc. Mireli Holy, ministrici, i prepoznali mogućnosti i dijalog koji pruža Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH, gospodine Sabo", piše u pismu zahvale iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.