×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/05/17/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/17/04

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas Vukovar. Prvo je obišao Spomen dom Ovčara, a zatim se u pratnji zamjenika gradonačelnika grada Vukovara Željka Pinjuha i predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Džanka uputio na spomen-područje masovne grobnice na Ovčari, gdje je polaganjem vijenca i minutom šutnje pred spomen-obilježjem odao počast žrtvama.

„Vukovar je stradao kao žrtva sulude ideje o stvaranju velike Srbije. Došao sam kao i na mnoga druga mjesta nevinih žrtava kako bih im odao dužnu počast i poklonio im se. Vukovar je opomena što se nikada više ne smije dogoditi nigdje u svijetu" – rekao je tijekom posjete jedan o najviših dužnosnika susjedne Bosne i Hercegovine te posebno pozdravio dosadašnje inicijative Vukovara na povezivanju sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak upoznali su Denisa Bećirovića i njegove savjetnike Amara Bešliju i Damira Porobića sa dosadašnjom prekograničnom suradnjom Vukovara i Tuzle kao i sporazumima o prijateljskim odnosima i s gradovima Sarajevom i Mostarom kao značajnoj osnovi ponovnog povezivanja ljudi izvan državnih granica.

{gallery}2012/05/17/04{/gallery}