×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/06/04/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/06/04/01

Pedesetak članova Pokreta katoličkog seoskog stanovništva iz Münchena u okviru posjeta Hrvatskoj obišli su i grad Vukovar. U gradskoj vijećnici o Vukovaru jučer, danas i sutra govorili su Danijela Stanković, zamjenica gradonačelnika, Siniša Kovačić, pročelnik UO za opće poslove i ured gradonačelnika i Dragica Holoker-Radumilo, pročelnica UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine. Domaćin gostima iz Njemačke bila je Dara Mayer, predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca gradaVukovara.

Prema naglascima članica i članova Pokreta KLB ciljevi takvih posjeta su s jedne strane međusobno upoznavanje i izgradnja odnosa, a s druge strane stvaranje platforme za razmjenu, usavršavanje i zajedničke akcije odgovornih iz Europe. Posebno žele pokrenuti zbližavanje europske obitelji naroda kroz „Projekt Europa". Od 2005. godine u sklopu ovog projekta Pokret KLB organizirao je putovanja kako bi upoznali i zbližili Litvu, Latviju i Estoniju, Sloveniju i Hrvatsku, Dansku i Švedsku, Bugarsku, Francusku i Belgiju.

{gallery}2012/06/04/01{/gallery}