×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/06/19/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/06/19/02

Dan općine i blagdan Sv. Ante Padovanskog, nebeskog zaštitnika Općine Podstrana, obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Podstrane. Na poziv načelnika Mirana Tomasovića i predsjednice Općinskoga vijeća prijateljske Općine Podstrana Marije Mamić Kalajdžić među uzvanicima su nazočili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Tomislav Džanak te branitelji Vukovara Vjeran Nadovski i Martin Nedić.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Podstrana čelnici grada Vukovara izrazili su i ovom prigodom zahvalnost za svu pažnju poklonjenu prognanim Vukovarkama i Vukovarcima, a posebno biranim riječima gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je Općini Podstrana na uključivanju u akciju „Solidarnost za Vukovar" izdvajanjem 100.000,00 kuna za 20 stipendija u akademskoj godini 2011./2012. U spomen na svečani trenutak gradonačelnik Sabo uručio je sliku s motivom Vukovara koja će ubuduće krasiti prostor općinske uprave u Podstrani.

Grad Vukovar i Općina Podstrana potpisali su 1995. godine Povelju prijateljstva, međutim od tada nije zabilježena značajnija aktivnost na većem zbližavanju. Tijekom prošlogodišnjeg susreta delegacija Podstrane i Vukovara, načelnik Miran Tomasović i gradonačelnik Željko Sabo dogovorili su zajedničke aktivnosti.

-U razgovorima s načelnikom Miranom Tomasovićem i ovom prigodom dogovorio sam da naša buduća suradnja bude usmjerena ka približavanju naših građana, posebno mladih – kratko je prokomentirao gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Općina Podstrana nalazi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji, prema Popisu stanovništva objavljenom u travnju ove godine, u njoj živi 9.103 stanovnika. Osim što je među najvećim općinama u Hrvatskoj Podstranu krasi i podatak da je i među najmlađim po prosječnoj starosti stanovnika. Stoga ne čudi kako je od popisa stanovništva 2001. godine broj stanovnika porastao za gotovo dvije tisuće.

Tijekom proslave blagdana sv. Ante Padovanskog i Dana Općine Podstrana održavaju se brojna kulturna, sportska, društvena i vjerska zbivanjima i natjecanjima.

{gallery}2012/06/19/02{/gallery}