×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2010-02-15/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2010-02-15/02
Ispis
Kategorija: Vijeće za prevenciju

U Uredu gradonačelnika 12.02. održan je radni sastanak inicijalne skupine za potporu radu Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru, kojem su pored predstavnika Grada Vukovara, Dejana Drakulića, zamjenika gradonačelnika i Siniše Mitrovića, višeg stručnog referenta za razvoj civilnog društva i rad s mladima prisustvovali i načelnik policijske postaje Vukovar Željko Šimundić, pomoćnik načelnika za policiju Mirko Arbutina, koordinator za kontak policajce Ivan-Branimir Vrdoljak, UNDP - viši savjetnik i voditelj programa Razvoj ljudske sigurnosti Hans Risser, UNDP - koordinator projekta sigurnost u zajednici Krunoslav Katić, Snježana Kovačević i Igor Đorđević predstavnici Centra za mir nenasilje i ljudska prava Osijek, Dijana Antunović Lazić - Europski dom Vukovar, Karolina Šoš - Proni centar za socijalno podučavanje/ Voditeljica Info-centra za mlade.

Razgovaralo se o sigurnosti i ulozi policije u zajednici kao i o osnaživanju građana za uključivanje u aktivnosti vezane za sigurnost. Istaknuto je kako su lokalne razine ključne za planiranje i provođenje aktivnosti usmjerenih na izgradnju i održavanje sigurnije, snažnije i zdravije zajednice. Posebno je istaknuta važnost koordinacije i suradnje svih institucija i pojedinaca na prevenciji nasilja u zajednici kao i postojanje i funkcioniranje Vijeća za prevenciju u gradu Vukovaru koje bi koordiniralo i vodilo aktivnosti.

Radnom sastanku prethodila je Odluka o osnivanju Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru i Rješenje o imenovanju članova Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru, koje je donio gradonačelnik Željko Sabo.

{gallery}vijesti/2010-02-15/02{/gallery}