×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2010-06-04/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2010-06-04/02
Ispis
Kategorija: Vijeće za prevenciju

Projekt „Sigurno mjesto za sve“ – potpisivanje sporazuma
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i v.d. Stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Alessandro Fracassetti, danas (4. lipnja 2010. godine), potpisali su Sporazum o suradnji na zajedničkom projektu izgradnje rekreacijskog parka kroz projekt „Sigurno mjesto za sve”.
Projekt „Sigurno mjesto za sve“ rezultat je rada Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru osnovanog na inicijativu gradonačelnika, a izradio ga je Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vukovara. Uređenjem atraktivnog prostora u centru grada i ponudom novog sadržaja kreirati će se mjesto na kojem će se mladi, a u konačnici i građani grada Vukovara rado okupljati i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.
Projekt „Sigurnost u zajednici“ je jedna od aktivnosti koja se provodi u okviru programa UN-ovog Fonda za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja (Fond MDG-F). Fond je osnovala španjolska Vlada 2006. godine kako bi podržala nastojanja nacionalnih vlada u ostvarivanju 8 milenijskih ciljeva razvoja za 21. stoljeće: suzbijanje siromaštva i gladi u svijetu, unaprjeđenje obrazovanja i zdravlja svih, ravnopravnost spolova, smanjenje stope smrtnosti djece, borba protiv HIV/AIDS-a, malarije i drugih bolesti, zaštita okoliša i razvijanje partnerstva s privatnim sektorom.
U Hrvatskoj je MDG-F program izravno vezan za postizanje tri nacionalna Milenijska cilja razvoja: Suzbijanje siromaštva, Obrazovanje za sve i Ravnopravnost spolova. U sklopu približavanja Hrvatske EU, ovaj program podupire niz projekata usmjerenih na premošćivanje jaza između socijalne isključenosti i ekonomske osiromašenosti manje razvijenih područja u Hrvatskoj i onih bolje stojećih. Projekte u sklopu MDG-F programa u Hrvatskoj provode UNHCR, UNICEF, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i UNDP.

{gallery}vijesti/2010-06-04/02{/gallery}