×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-01-24/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-01-24/01
Ispis
Kategorija: Vijeće za prevenciju

Treća sjednica Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru održana je 24. siječnja 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara pod vodstvom gradonačelnika Željka Saboa, istodobno i predsjednika Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru i načelnika Policijske postaje Vukovar Željka Šimundića, zamjenika predsjednika Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru.
U radu proširene sjednice sudjelovali su članovi/ce Vijeća za prevenciju, članovi/ce stručnih skupina i ravnatelji/ce osnovnih i srednjih škola s područja grada Vukovara.
Sjednici su nazočili i Dejan Drakulić, zamjenik gradonačelnika, Dragica Holoker Radumilo, pročelnica UO za društvene djelatnosti i Siniša Mitrović, viši referent za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama.
Gradonačelnik Željko Sabo - predsjednik Vijeća, otvorio je uvodnu raspravu o trenutačnoj situaciji kada je u pitanju sigurnost u gradu Vukovaru posebno se osvrnuvši na rad s učenicima osnovnih i srednjih škola. Naglasio je kako su upornost i preventivno djelovanje ključ svega.
Načelnik policijske postaje Željko Šimundić – zamjenik predsjednika Vijeća istaknuo je rezultate koji ukazuju kako je Vukovar najsigurniji grad u Republici Hrvatskoj u zadnjih pet godina ako gledamo kaznena djela i prekršaje, ali da još trebamo raditi kako bi naša zajednica bila što ugodnije mjesto za život. Posebno je istaknuo kako je prošle godine uspješno riješeno čak 72% kaznenih djela te kako su za 20% smanjeni prekršaji protiv javnog reda i mira. Najboljim je ocijenio stanje sigurnosti u cestovnom prometu,jer je prošle godine zabilježeno samo dva slučaja sa smrtnim posljedicama.
Također, za naglasiti je kako nas sve mora zabrinuti blagi porast prekršajnih i kaznenih djela počinjenih od strane mlađih osoba između 15 i 20 godina. Nazočni članovi Vijeća za prevenciju razmotrili su i radnje kako bi se spriječili navedeni počinitelji, odnosno na koji način prevenirati i raditi s ovom populacijom. Iz ovog razloga policija je u prioritete u svog rada i djelovanja stavila upravo pitanje nasilja u zonama odgojno obrazovnih ustanova, osobito ona potaknuta nacionalnim, vjerskim i rasnim motivima.
Zaključeno je da se u roku dva tjedna održati sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola na kojem će ravnatelji prezentirati programe, planove i hodograme rada s učenicima vezano za nasilje u školama.
Gradonačelnik je, među ostalim, iskoristio prigodu i prezentirao dosadašnje rezultate rada Vijeća za prevenciju u periodu listopad, studeni i prosinac:
25.10. Otvoreno igralište fitness na gradskoj plaži kroz projekt „Sigurno mjesto za sve“ (Grad Vukovar uz donatore UNDP)
13.12. Održana Tribina „Odgovorno roditeljstvo“ u OŠ Antuna Bauera
14.12. Obilježen mjesec borbe protiv ovisnosti u Tehničkoj školi Nikole Tesle – predavanje Dr. Nikole Drobnjaka na temu ovisnosti (Mirovna grupa mladih Dunav i Grad Vukovar)
14.12. istraživanje o ovisnostima među mladima grada Vukovara (Mirovna grupa mladih Dunav i Grad Vukovar)
Rad Vijeća na „Kalendaru prevencije za 2011. Godinu“

{gallery}vijesti/2011-01-24/01{/gallery}