Kategorija: Vijeće za prevenciju

Vukovar, 27. siječnja – U Gradskoj vijećnici osnovano Vijeće učenika grada Vukovara.
Uz pozdravni i motivirajući govor pročelnice UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragice Holeker – Radumilo učenicima/ama se obratio i Siniša Mitrović, viši referent za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama.
Na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa osnovana su županijska vijeća učenika, među ostalima i Vijeće učenika VSŽ, čiji je predsjednik Filip Markanović danas održao osnivačku sjednicu Vijeća učenika grada Vukovara.
Osnivačka sjednica rezultat je aktivnosti Vijeća učenika VSŽ koje je, 02.11.2010., donijelo Odluku o osnivanju gradskih vijeća učenika.
Vijeće učenika grada Vukovara osnovano je s ciljem poboljšanja života učenika u gradu Vukovaru a neke od aktivnosti usmjerene učenicima/ama biti će organiziranje radionica, razmjena učenika, rad s nevladinim udrugama u gradu i s Vijećem za prevenciju u Gradu Vukovaru.
Od Vijeća učenika očekujemo puno novih ideja i inicijativa - zaključili su djelatnici UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine.

{gallery}vijesti/2011-01-27/01{/gallery}