Kategorija: Vijeće za prevenciju

Povodom skretanja pozornosti na visoku ugroženost motociklista i preventivu u sigurnosti u prometu na cestama, u sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara Moto klub „Golubica" Vukovar, u suradnji sa Policijskom postajom Vukovar, Hrvatskim auto klubom, Gradskim društvom Crvenog križa Vukovar za Dan grada Vukovara dana 03.05.2015 godine organizirao je aktivnost „Sigurna vožnja motociklista u prometu" uz atraktivan program.

Motociklisti iz Vukovara, Vinkovaca i Osijeka okupili su se na parkingu ispred Hotela Dunav gdje je održana posveta bikera i motora. Nazočne je u ime Grada Vukovara pozdravio Stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama i član Koordinacijskog tima vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru Siniša Mitrović. Ovom prigodom motociklisti Moto kluba „Golubica" Vukovar uručili su predstavniku Grada vrijedno raspelo otuđeno 1991. godine koje će biti predano Konzervatorskom odjelu u Vukovaru.

Crveni križ prikazao je vježbu unesrećenom motociklistu, a HAK je pripremio poligon na kojem su održana natjecanja u sporoj vožnji i spretnosti prolaska poligona. Najspretnijima su uručene nagrade i zahvalnice.

U izboru najljepšeg motocikla sudjelovali su svi motocikli parkirani u blizini Caffe bara „032".

Za kraj događanja upriličen je defile motociklima u pratnji policijskih službenika PP Vukovar do klupskih prostorija SMK „Golubica" gdje je nastavljeno druženje.