Kategorija: Razvojna agencija

Na inicijativu Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i podršku Grada Vukovara, prošli tjedan potpisan je Sporazum o suradnji sa Razvojnom agencijom Vukovar d.o.o., a s ciljem zajedničkog djelovanja na jačanju i stabilizaciji rada civilnog društva na području grada Vukovara, te što učinkovitijem povlačenju sredstava iz EU fondova.
„Europski socijalni fond godišnje izdvaja 10 milijardi eura kojima se želi poboljšati život milijuna građana te stvoriti preduvjeti za zapošljavanje i podršku mobilnosti radne snage, promicanje socijalne uključenosti i borbe protiv siromaštva, ulaganja u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te povećavanje sposobnosti institucija i učinkovitosti javne uprave, što ujedno predstavlja jedan od važnijih izvora financiranja za organizacije civilnog društva, te nam je stoga ključno jačati njihove kapacitet i pružati im podršku u povlačenju ovih sredstava, a time i osiguranju stabilizacije njihova rada i razvoja cijele zajednice" rekao je Davor Foriš, direktor Razvojne agencije Vukovar d.o.o.
„U cilju nam je uspostava i razvoj snažnih partnerstva i poticanje suradnje civilnog društva, institucija i građana grada Vukovara te usmjeravanje projektnih ideja organizacija koje nam se obrate za što uspješnije apliciranje za bespovratna sredstva koja se nude. Udrugama stojimo na raspolaganju u vidu savjetovanja te pružanju tehničke pomoći u pripremi i izradi dokumentacije za potrebe apliciranja na EU natječaje", dodala je Anamarija Krišto, koordinatorica ove inicijative.
„Važno je imati podršku. Lokalna zajednica, posebno Grad Vukovar pružio nam je podršku i pomogao u borbi do našeg cilja. Danas udruga broji 8 stalno zaposlenih osoba, zapošljava 4 asistenta u nastavi, okuplja brojne vanjske suradnike za rad s djecom, ali radi i na jačanju vlastitih kapaciteta te pruža psihosocijalnu pomoć za više od 100 djece s poteškoćama u razvoju. Ovom inicijativom želimo pružiti ruku podrške i drugima, važno je da shvatimo da smo zajedno jači i da našim rastom razvijamo cijelu zajednicu", rekla je Viktorija Matin predsjednica Udruge Vukovarski leptirići.
„Razvoj lokalnih zajednica mora biti interes građana koji u njima žive i kao takvi, imaju ''ganizirati zajednicu na način koji njima odgovara, a mi smo tu da im pomognemo. Želimo osigurati bolju kvalitetu života svim našim građanima, zapošljavanjem mladih stručnih ljudi kroz projekte i time rast naše zajednice. Uključite se, radite ono što volite i doprinesite svojim kvalitetama tuđoj i vlastitoj sreći", poručio je gradonačelnik Ivan Penava.
Kroz ovu inicijativu udrugama će biti osigurana tehnička podrška u pripremi i apliciranju EU projekata, nadzor i podrška u provedbi projekata, edukacije i niz drugih aktivnosti koji će doprinijeti implementaciji ove ideje.
Pozivamo udruge da se za sva pitanja, savjete i dodatne informacije obrate Anamariji Krišto, koordinatorici ove inicijative na mail leptirićOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .