Kategorija: Razvojna agencija

{gallery}2015/05/11/04{/gallery}VUKOVAR, 07.05.2015. – U prostorijama Razvojne agencije Vukovar d.o.o. održana je radionica pod nazivom „Politika cijena", realizirana uz sufinanciranje Ministarstva poduzetništva i obrta kroz program Poduzetnički impuls 2014.

Riječ je o seminaru koji je bio namijenjen rukovoditeljima i vlasnicima mikro, malih i srednjih poduzeća koji im je pružio uvid u metode i politike određivanja cijena sa svrhom postizanja dugoročne profitabilnosti. Budući da se u današnjem okruženju ekonomska kretanja koja utječu na profitabilnost mijenjaju pri svakoj promjeni tehnologije, zakonodavstva, tržišta, relativnih troškova proizvodnje, potrošačevih potreba i konkurencije, samim time dolazi do potrebe promjene cijena. Dobro formiranom cjenovnom politikom može se zahvatiti veće tržište, imati zadovoljnije kupce i više zarađivati. Odluka o razini cijene je vrlo kompleksna i uvelike ovisi o potražnji, troškovima, konkurenciji i percepciji vrijednosti proizvoda.

Sudionici radionice su dobili odgovore na slijedeća pitanja - kako odrediti „pravu cijenu", „optimalnu cijenu", kako se nositi s prigovorima na cijenu, kako reagirati na zahtjeve za „odstupanjem od cijene", kako komunicirati vrijednost i cijenu proizvoda ili usluge.

Istu je održala gospođa Jana Blažević Marcelja, mag. oec poslovna savjetnica i predavačica te certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society – vodećoj svjetskoj udruzi posvećenoj strateškom pristupu određivanju cijena. Zamjenica je direktora i voditeljica edukacijskog centra Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, STEPRI.