Kategorija: Komunalac d.o.o.

{gallery}2015/11/13/02{/gallery} Na parkiralištu kod Hotela Dunav gradska tvrtka Komunalac d.o.o. održala je smotru zimske službe koja je spremna za sezonu 2015/2016.


Iako su temperature i vremenski pokazatelji sličniji proljeću nego li zimi, zimska služba Komunalca od 15. studenog 2015. godine uvodi 24-satno dežurstvo koje će trajati do 15. ožujka 2016. godine. U tome periodu sve će strojevi i vozila biti u stalnoj pripravnosti. Riječ je o devet vozila kojima tvrtka Komunalac održava ukupno 190 km cesta na području grada Vukovara i prigradskih naselja Sotina i Lipovače. Također, za ovu je zimu pripremljeno i 40 tona soli, a kako najavljuje direktor Igor Štrangarević u prosincu stiže i novi silosni posipač soli.


„Dotrajala su vozila jedini limitirajući faktor u kvaliteti provođenja zimske službe, ali u planu je modernizacija i strojnog i voznog parka. I tvrtka i građani bili su zadovoljni s prošlogodišnjim uspjehom zimske službe, ali vjerujemo kako ćemo ove sezone biti još bolji. Prema najavama trebali bismo imati blagu zimu sve do veljače u kojoj se očekuju padaline tako da i ovim putem pozivam sve građane da u vrijeme padalina ne parkiraju svoja osobna vozila na cesti jer time onemogućavaju kvalitetno čišćenje," objasnio je direktor Štrangarević.


„Grad Vukovar za rad Zimske službe godišnje izdvaja 500.000 do 700.000 kuna tako da smo uvjereni kako ni ove godine neće biti većih problema pri održavanju prometnica, no molim sve građane da očiste nogostupe ispred svojih kuća," pozvao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodavši kako su nabavljena tri nova kamiona za odvoz smeća, ali da će se uskoro ići i u modernizaciju voznog parka za zimsku službu budući da je vozni park tvrtke Komunalac dotrajao. „Naravno, vozni park zimske službe nije moguće obnoviti preko noći. Riječ je o velikim investicijama jer je cijena jednog vozila preko 2 milijuna kuna, ali vrlo brzo i to dolazi na red jer se proteklih desetak godina u njega nije gotovo ništa ulagalo," naglasio je Pavliček.


Nakon smotre zimske službe, uslijedilo je izvlačenje dobitnika nagradne igre "Stiže zima, sigurnost želimo svima" koju je tvrtka Komunalac organizirala u suradnji s Gradom Vukovarom. Cilj nagradne igre bio je educirati građane o njihovim dužnostima i obvezama prilikom zimskih uvjeta.


Nagradna igra trajala je od 07. do 13. studenoga, a sudjelovati su mogli svi koji uredno plaćaju račune za odvoz komunalnog otpada.


Treću nagradu, bon za lance za gume izvukao je pomoćnik direktora Komunalca Dario Tišov, a osvojila ju je Mirjana Mišković iz Vukovara. Drugu nagradu, bon za dvije zimske gume izvukao je direktor Komunalca Igor Štrangarević, a osvojio ju je Tomislav Kocelj iz Vukovara, a prvu nagradu, bon za četiri zimske gume, koju je izvukao zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, dobio je Josip Vukoja, također iz Vukovara.


Dobitnici će u roku od osam dana i pismeno biti obaviješteni o dobitku i načinu preuzimanja nagrade.