Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

Tjedan urbane kulture 2012, u organizaciji Mirovne grupe mladih Dunav, Blackout festivala – Generala Wooa i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, jučer je započeo hip hop radionicom za mlade u prostorima YPGD-a i nastupom skupina koje se bave urbanim plesom na gradskoj plaži.

U večernjim satima u ugodnoj atmosferi beach bara Danube Gardens publiku su s urbanim plesom upoznale i uz to dobro zabavile domaće snage – dvije vukovarske plesne skupine: dečki iz Urbanog ritma i djevojke iz plesne sekcije Hrvatskog doma.

Tjedan urbane kulture traje do 7. srpnja i ulaz na sva događanja je besplatan. Večeras vas pozivamo u Ružičkinu kuću, gdje od 20 sati možete vidjeti radove mladih kreativaca grada Vukovara i podržati njihov rad. Predstavljamo reportažu "Vrati se na Dunav", o tome kako društveno angažirani mladi i kulturni djelatnici vide život u gradu Vukovaru i kako doprinose socijalnoj inkluziji mladih. Reportaža je snimljena u Vukovaru tijekom ožujka 2012. u sklopu Karavane u kojoj su sudjelovali mladi iz Šapca, Vukovara, Banja Luke i Kopra kao dio projekta Multimedijalna produkcija za socijalnu inkluziju mladih. Bit će postavljena izložba fotografija Ana Bučko te audiovizualna i tradicionalna izložba umjetničkih radova autora Saše Kunića, izložba crteža grafike autora Nikole Varenice i fanzin kratkih priča nastao u Den Haagu u svibnju 2012. tijekom seminara za mlade umjetnike u okviru projekta Young Artist Linked In program Mladi na djelu.

{gallery}2012/06/27/05{/gallery}