×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/09/22/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/09/22/01
Ispis
Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

Mladi Vukovarci koji su bili sudionici kampa „Odmor od rata- izgradnja mira" u subotu 22.9.2012. u centru grada Vukovara proveli su povodom Međunarodnog dana mira aktivnost pod nazivom „Šetnja za mir". Ta se aktivnost ovih dana održava još i u Somboru, Gornjem Vakufu-Uskoplju i Tuzli. Akcija je organizirana s ciljem promoviranja mira, tolerancije i prekogranične suradnje. Projekt „Odmor od rata – izgradnja mira" održava se od 1994. godine na području bivše Jugoslavije i do sad je kroz mirovne kampove u Neumu, koje financira Komitet za ljudska prava i demokraciju iz Njemačke, prošlo preko 20 000 mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Unazad 5 godina organiziraju se kampovi i vikend posjete u gradovima iz kojih sudionici dolaze kako bi mladi mogli ostati u kontaktu s prijateljima iz susjednih država. Cilj projekta jest neformalnom edukacijom i kreativnim radom mladih kroz aktivnosti kampova razvijati toleranciju, uvažavanje različitosti i drugih vrijednosti koje su potrebne za daljnji razvoj i očuvanje mira.

Nakon ovogodišnjih mirovnih kampova u Neumu i Somboru, čiji je cilj bio izgradnja mira, razumijevanja i tolerancije među mladima iz triju država, a koji su ovog ljeta okupili 250 mladih iz regije, mirovne šetnje način su da zajedno i dalje širimo poruku mira. Partnerske organizacije: „Europski dom Vukovar" – Vukovar ; „Omladinski centar„ Gornji Vakuf – Uskoplje; „ Ravangrad „ – Sombor; „ Tuzlanska Amica" – Tuzla.

Akciju „Šetnja za mir" je podržao gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo. U ime gradonačelnika sudionike je pozdravio Siniša Kovačić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika.

{gallery}2012/09/22/01{/gallery}