Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

Mladi Vukovarci koji su bili sudionici kampa „Odmor od rata- izgradnja mira" u subotu 22.9.2012. u centru grada Vukovara proveli su povodom Međunarodnog dana mira aktivnost pod nazivom „Šetnja za mir". Ta se aktivnost ovih dana održava još i u Somboru, Gornjem Vakufu-Uskoplju i Tuzli. Akcija je organizirana s ciljem promoviranja mira, tolerancije i prekogranične suradnje. Projekt „Odmor od rata – izgradnja mira" održava se od 1994. godine na području bivše Jugoslavije i do sad je kroz mirovne kampove u Neumu, koje financira Komitet za ljudska prava i demokraciju iz Njemačke, prošlo preko 20 000 mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Unazad 5 godina organiziraju se kampovi i vikend posjete u gradovima iz kojih sudionici dolaze kako bi mladi mogli ostati u kontaktu s prijateljima iz susjednih država. Cilj projekta jest neformalnom edukacijom i kreativnim radom mladih kroz aktivnosti kampova razvijati toleranciju, uvažavanje različitosti i drugih vrijednosti koje su potrebne za daljnji razvoj i očuvanje mira.

Nakon ovogodišnjih mirovnih kampova u Neumu i Somboru, čiji je cilj bio izgradnja mira, razumijevanja i tolerancije među mladima iz triju država, a koji su ovog ljeta okupili 250 mladih iz regije, mirovne šetnje način su da zajedno i dalje širimo poruku mira. Partnerske organizacije: „Europski dom Vukovar" – Vukovar ; „Omladinski centar„ Gornji Vakuf – Uskoplje; „ Ravangrad „ – Sombor; „ Tuzlanska Amica" – Tuzla.

Akciju „Šetnja za mir" je podržao gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo. U ime gradonačelnika sudionike je pozdravio Siniša Kovačić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika.

{gallery}2012/09/22/01{/gallery}