Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

Početkom pedagoške godine započinjemo rad na Unicefovom projektu Škola za Afriku. U PO Mitnica, u projekt su uključene dvije odgojne skupine:„Patkice" i vjerska odgojna skupina „Božje Ovčice".

Raznim istraživačko spoznajnim aktivnostima istražujemo i upoznajemo čudesni biljni i životinjski svijet kontinenta Afrike, raznim audio vizualnim poticajima upoznajemo kulturu i običaje stanovnika tog kontinenta te svoje spoznaje i znanja likovno- kreativno izražavamo.

Kroz simboličke igre još bolje upoznajemo kulturu življenja te se uživljavamo u način života, način odijevanja i običaje koji se njeguju na dalekom kontinentu. Raznim imitativnim igrama i igrama mašte „putujemo" u čudesni svijet otkrivajući najzanimljivije činjenice o tome kako žive djeca širom Afrike.
Kroz edukativne priče i igrokaze širimo spoznaju i potičemo razumijevanje prava djece. Koliko se ona poštuju kod nas? Koliko se prava djece poštuju u drugim mjestima? Koliko je važno svakom djetetu pružiti sve ono što mu je potrebno kako bi raslo sretno i zdravo zadovoljavajući sve svoje potrebe te poštujući prava koja mu pripadaju?

Uz pomoć roditelja i šire zajednice uspjeli smo prikupiti novčana sredstva za djecu u Africi. Novac se prikupljao na različite načine: prikupljanjem plastičnih boca, izrađivanjem i prodajom kolača i slično.

Također nastavljamo i dalje prikupljati sredstva te planiramo oformiti "buvljak" u vrtiću, posijati cvijeće i prodavati sadnice i još mnogo toga.