Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

Područni objekt ''Leptirić'' svakim danom sve više živi i odiše 'eko'. Razvijajući svijest o važnosti održivog razvoja, djecu odgajamo i za ljubav prema prirodi, istraživanju njezinih ljepota i skupa s njima otkrivamo najrazličitije načine boravka u prirodi.

Upravo iz tog razloga, odlučili smo se i na jedan izazovni pothvat, a to je planinarenje. Možda zvuči čudno planinariti u ravnoj Slavoniji. Međutim, ima i Vukovarsko-srijemska županija svoj najveći vrh, a to je Liska (najveći vrh Fruške gore u Hrvatskoj). Skupine Maslačak i Ljubičice odlučile su osvojiti taj vrh.

Međutim, kako do sada nikada nismo planinarili, prije samog odlaska na planinarenje, potrebno je dosta toga naučiti i dobro se pripremiti. Stoga smo u goste pozvali Igora Mihelića, predsjednika HPD ''Vučedol''. Sa spomenutim planinarskim društvom, naš vrtić već surađuje drugu godinu te su isto tako i članovi našeg Eko odbora.

Igor Mihelić nam je objasnio tko su planinari, što oni rade, što je planinarenje, zašto ljudi planinare, što sve na planinarenju možemo vidjeti. Pokazao nam je što svaki planinar, kada kreće na uspon, treba imati sa sobom. Djeca su saznala kako izgledaju oznake koje ćemo morati pratiti kada budemo planinarili i što činiti u slučaju da se izgubimo. Naučili smo koji je najviši vrh u našoj županiji i odlučili ga, uz Igorovu pomoć ii osvojiti. Naučili smo kako se zove najviši vrh u Hrvatskoj, kako se zove najviši vrh u svijetu, koje su strane svijeta i još puno toga.
Ovime smo svakako zagolicali dječju znatiželju te sada s nestrpljenjem čekamo usvojeno znanje primijeniti i u praksi.

Zahvaljujemo Igoru Miheliću i HPD Vučedol. Radujemo se i ovogodišnjoj suradnji.