Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

Ovaj tjedan su djeca skupine Maslačak (PO Leptirić) imala prilike vidjeti kako učenje o ekologiji i promjenama u prirodi može postati i buduće zanimanje, odnosno, odabir srednje škole.
U posjet skupini dolaze učenici drugog razreda srednje Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar, smjer ekološki tehničar u pratnji profesorica Ljiljane Bečvardi i Đurđevke Pecikozić.
Baveći se ekološkim istraživanjima, saznaju da u PO Leptirić ima djece koji vode računa o očuvanju okoliša te su odlučili demonstrirati djeci efekt staklenika koristeći pokuse i eksperimente.
Kroz spomenute pokuse, djeca su mogla vidjeti utjecaj ugljikovog dioksida na okoliš i dobiti uvid u važnost postupaka kojima možemo očuvati naš ozon.
Ovime nastavljamo put stjecanja statusa eko vrtića, stvaramo eko klince koji svojim djelovanjem rade male, ali velike promjene.

Teorije bez prakse nema svoju vrijednost. Stoga ovim putem najavljujemo akciju ''ZELENA ČISTKA'' koja će se održati 11.travnja.

Što je Zelena čistka? Zelena čistka dio je globalnog pokreta "Let's do it!" koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Riječ je o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj, a ove godine se i eko klinci iz skupine Maslačak odazivaju na akciju.

Jedini izlaz na rijeku Dunav je kod bivšeg doma tehnike u Borovu naselju. Prostor je pun otpada i svakako priječi put izlaza na rijeku. Stoga smo za cilj postavili ČIŠĆENJE UPRAVO PROSTORA BIVŠEG DOMA TEHNIKE U BOROVU NASELJU.

Ovom prilikom pozivamo i sve do kojih ova informacija dopre, a u mogućnosti su, da nam se priključe u spomenutoj akciji!

Još davno je rečeno da svaka promjena kreće malim koracima. Ovo su naši mali koraci kojima činimo velike stvari. Podržite nas i priključite nam se 11.travnja.