Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

Zahvaljujući izviđačima iz Jarmine, djeca iz skupine Ljubičice otkrivaju tko su izviđači te i sami postaju izviđači na jedan dan. Provodimo prijepodne u našoj šumi Adici te u prirodi i kroz aktivnosti u njoj otkrivamo tko su izviđači. Tako su Ljubičice saznale da izviđači vole prirodu i brinu se o njoj te da je cijeli svijet njihova domovina.

U jednom prijepodnevu koje smo proveli u prirodi podizali smo šatore, vježbali vezanje čvorova, skupljali granje, igrali različite pokretne izviđačke igre, učili izviđačku molitvu, palili logorsku vatru te pripremali hrenovke koje smo s guštom i degustirali. Izviđači su s nama podijelili svoja iskustva boravka u prirodi te su odgovarali na naša pitanja. S nama je za vrijeme paljenja logorske vatre bio i vatrogasac pa su djeca s velikim zanimanjem pratila i kako gasimo logorsku vatru.

Dan koji je proveden u prirodi vrijedi duplo. Na ovaj način opet želimo naglasiti važnost kretanja, boravka u prirodi i pozvati roditelje da aktivnostima u prirodi iskoriste ovo proljetno vrijeme. Ovom smo suradnjom upoznali djecu s aktivnošću koja im u budućnosti može biti i jedan od važnih, kvalitetnih hobija i načina života.

Ovom prilikom zahvaljujemo Udruzi katoličkih izviđača ''Jarmina'' na suradnji i nadamo se njezinom nastavku.