Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

Dječji vrtić Vukovar I ove godine prvi put postaje dio nacionalnog projekta VEČER MATEMATIKE u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.

Večer matematike organizirana je u obliku radionice za djecu i roditelje koja uključuje male radne centre odnosno "matematičke stanice" s matematičkim aktivnostima koje djeca rješavaju samostalno ili uz pomoć roditelja. Djeca prolaze kroz radne centre ispunjavajući matematičku putovnicu nakon izvršenog zadatka. Aktivnosti su prilagođene djeci predškolske dobi te djeca zajedno s odraslima kroz igru i zabavu usvajaju osnovne i početne matematičke pojmove.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među odraslima i među djecom od najranije dobi, a provodi se vrtićima i školama diljem Republike Hrvatske.
Na ovaj način smo pokazali kako i matematika ima svoje važno mjesto u vrtiću, kako je poticanje predmatematičkih vještina iznimno važno, a također smo dali roditeljima ideje za najrazličitije zanimljive i primjerene igre/aktivnosti koje mogu provoditi i u svojoj svakodnevnici.

U Večeri matematike su sudjelovali svi objekti dječjeg vrtića, a ukupno je bilo uključeno 140 djece i još i 123 roditelja te sve odgojiteljice vrtića. U večeri matematike su sudjelovala djeca od tri godine pa nadalje.

Posebna zahvalu odgojiteljima na pripremljenim aktivnostima. Prema dječjim komentarima i njihovom sudjelovanju – možemo zaključiti da je Večer matematike zaista bila uspješna i da smo ovime započeli jednu novu tradiciju našeg vrtića.