Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Gradska knjižnica Vukovar prijavila je izradu virtualne izložbe Život i djelo Nikole Andrića (1867.-1942.). Natječaj je organiziran u Mjesecu hrvatske knjige 2018. u sklopu projekta Kreativna nadogradnja digitalnog sadržaja NSK koji podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Iznimno smo ponosni što je naš projekt prepoznat na nacionalnoj razini i vjerujemo kako će ovaj rad pomoći u boljem poznavanju ličnosti i djela dr. Nikole Andrića, književnika i jezikoslovca rođenog u Vukovaru, istodobno i prvog počasnog građanina grada Vukovara.
Gradska knjižnica Vukovar će i dalje u svim njezinim djelovanjima nastojati da dostojno, u okviru vlastitih znanja i mogućnosti, predstavi kulturnu baštinu grada Vukovara, posebice kada se radi o digitalnim oblicima, kao ostavštini za budućnost.

Rezultati natječaja: http://www.nsk.hr/objavljeni-rezultati-nagradnoga-natjecaja-bastina-na-mrezi-izradi-virtualnu-izlozbu-u-nsk?fbclid=IwAR0ANojuFt0lo3oU0xcctxZb10h1rkvR9Xz2Y7ZNAO-pYIUa656H6osWyl0