Jedva čekate da krenete na svoje putovanje? Spremite svoje stvari i pamet u glavu: naše pustolovno putovanje u gusarsku prošlost može otpočeti. Zgrabite naoštrene sablje i uskočite u uzbudljivu pustolovinu na najneobičnijem brodu iza sedam mora.
Tako je i bilo. U Gradsku knjižnicu - Ogranak Borovo naselje nasukao se brod. Da, da, pravi gusarski brod kapetana Crnobradog, koji je sijao strah diljem sedam mora.
Crni rubac na glavi, duga nepočešljana kosa i crn povez preko oka.Glavom i bradom, djecu je dočekao slavni gusar.
Na palubi broda je obično strka i gužva gdje svatko nešto radi, ali za naše predškolce i njihov prvi obilazak gusarskog broda i Knjižnice sve smo raščistili. Sada se mogu lakše snaći i naučiti neke stručne knjižničarske izraze. Upoznali su prostor knjižnice i sve ono što nudi školskoj djeci.
Po prvi puta, predškolska djeca u pratnji njihove učiteljice Ane Cving iz Osnovne škole Siniše Glavašević koja u suradnji s VIMIO organizira malu školu, posjetila je Gradsku knjižnicu-Ogranak Borovo naselje. Cilj ovakve suradnje i programa je približiti knjigu i knjižnicu najmlađima s posebno osmišljenim, cjelovitim i razvojnim programom za djecu predškolske dobi u prostoru Knjižnice.
Dječji odjeli provode programe za razvijanje kulture čitanja te ostvarivanje potreba i prava djece i mladih na informaciju, pismenost, učenje, kulturu, zabavu i osobni razvoj. Programi se ostvaruju kroz raznovrsne oblike rada utemeljene na aktivnosti i izražavanju djece i mladih, te njihovim interesima i sklonostima.
Oduševljenju djece nije bilo kraja. Uz priče, pitalice i zagonetke, kroz igru i crtanje minute su brzo prolazile.
Skupite hrabrost, naučite nekoliko trikova užetom i skočite na palubu!
Tamo Vas čekamo.

Vlatka Surma Szabo, dipl. knjiž.
{gallery}vijesti/2011-06-10/02{/gallery}