×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-06-10/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-06-10/02

Jedva čekate da krenete na svoje putovanje? Spremite svoje stvari i pamet u glavu: naše pustolovno putovanje u gusarsku prošlost može otpočeti. Zgrabite naoštrene sablje i uskočite u uzbudljivu pustolovinu na najneobičnijem brodu iza sedam mora.
Tako je i bilo. U Gradsku knjižnicu - Ogranak Borovo naselje nasukao se brod. Da, da, pravi gusarski brod kapetana Crnobradog, koji je sijao strah diljem sedam mora.
Crni rubac na glavi, duga nepočešljana kosa i crn povez preko oka.Glavom i bradom, djecu je dočekao slavni gusar.
Na palubi broda je obično strka i gužva gdje svatko nešto radi, ali za naše predškolce i njihov prvi obilazak gusarskog broda i Knjižnice sve smo raščistili. Sada se mogu lakše snaći i naučiti neke stručne knjižničarske izraze. Upoznali su prostor knjižnice i sve ono što nudi školskoj djeci.
Po prvi puta, predškolska djeca u pratnji njihove učiteljice Ane Cving iz Osnovne škole Siniše Glavašević koja u suradnji s VIMIO organizira malu školu, posjetila je Gradsku knjižnicu-Ogranak Borovo naselje. Cilj ovakve suradnje i programa je približiti knjigu i knjižnicu najmlađima s posebno osmišljenim, cjelovitim i razvojnim programom za djecu predškolske dobi u prostoru Knjižnice.
Dječji odjeli provode programe za razvijanje kulture čitanja te ostvarivanje potreba i prava djece i mladih na informaciju, pismenost, učenje, kulturu, zabavu i osobni razvoj. Programi se ostvaruju kroz raznovrsne oblike rada utemeljene na aktivnosti i izražavanju djece i mladih, te njihovim interesima i sklonostima.
Oduševljenju djece nije bilo kraja. Uz priče, pitalice i zagonetke, kroz igru i crtanje minute su brzo prolazile.
Skupite hrabrost, naučite nekoliko trikova užetom i skočite na palubu!
Tamo Vas čekamo.

Vlatka Surma Szabo, dipl. knjiž.
{gallery}vijesti/2011-06-10/02{/gallery}