×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-06-20/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-06-20/03

U srijedu, 15. lipnja 2011. u Gradsku knjižnicu Vukovar na gonzo način je doputovao Hrvoje Šalković, autor knjige Nulti meridijan i začetnik gonzo putovanja koje karakterizira brzina, otvorenost novim iskustvima, malo odmora i sna.
U knjizi na duhovit način autor opisuje svoja iskustva s putovanja, a putovao je devedesetsedam dana i obišao sto zemalja. On luta zemljama ovog kontinenta i kao malo dijete radoznalo sudjeluje u svemu onome što mu se tijekom putovanja ponudi. Ljubitelj je samog putovanja. Upravo kretanje po ovoj našoj lopti njemu donosi mir. On nema plan, sve proživljava spontano, a o onome što proživi o tome i piše.
„Dva puta prijeći preko sto osamdesetog meridijana možda nešto znači. A možda i ne. Mnogi su putnici zavrtjeli krug oko planeta, nisam niti prvi niti posljednji koji je to napravio. U redu, učinio sam to dva puta, ali nije to sada toliko važno.
Nije zapravo bitan sto osamdeseti, važniji je onaj nulti meridijan, nulta točka iz koje sve kreće i polazi. Bitno je pokrenuti se, napraviti prvi korak, ne proživjeti život zarobljen u strahovima i limitima koje nameće okolina. Bitno je shvatiti da smo svi rođeni negdje blizu tog nultog meridijana i da se moramo odvažiti, slijediti svoje snove beskompromisno, bez obzira na cijenu. Neki od nas se odvaže i krenu. Stignu do sto i osamdesetog meridijana, ili nekog drugog... nije toliko bitno.
Važno je pokrenuti se.“

{gallery}vijesti/2011-06-20/03{/gallery}