Povodom dječjeg tjedna koji se ove godine obilježavao u tjednu od 3. do 9. listopada 2011. u Gradskoj knjižnici Vukovar Ogranak Borovo naselje održana je radionica o dječjim pravima.
Dijete nije odrasla osoba i stoga ima posebne potrebe. Njegova prava proizlaze iz njegovih potreba – potrebe za zdravom prehranom, sigurnim stanovanjem, zdravstvenom zaštitom, igrom, razonodom, školovanjem, poštivanjem vlastite osobnosti, potrebe za prihvaćanjem, razumijevanjem, prijateljstvom i ljubavlju.
Uz sva prava koja mu pripadaju i koja mora uživati, dijete ima i pravo znati svoja prava.
Radionica je prilagođena mlađoj školskoj djeci tako da su nam u posjet došli učenici 1. razreda Osnovne škole Siniša Glavašević, učiteljica Ružica Sabo, školska knjižničarka Biljana Krnjajić i njen pripravnik Bojan Lazić te školski pedagog Milica Marić.
Radionicu je osmislila i provela djelatnica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo, dipl.knjiž.Kroz radne listove koji su bili poticaj za naš razgovor djeca su usvojila znanje o pravima djece te im se dala mogućnost da usklade svoje ponašanje u odnosu na vlastita prava i prava drugih, kako u djetinjstvu tako i u odrasloj dobi. Ne želimo nasilje blizu nas!Ovo je ujedno i poziv svim zainteresiranim školama, vrtićima, knjižničarima, učiteljicama, dragim tetama u vrtiću da dođu u Knjižnicu gdje ćemo zajedno sve ponoviti s njima.Kako nam je bilo – najbolje je da pogledate naše fotografije….

{gallery}vijesti/2011-10-11/10{/gallery}