Kao i svake godine, od 15. listopada do 15. studenoga, održava se tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena pisanoj riječi i promicanju knjige i čitanja. Riječ je naravno o Mjesecu hrvatske knjige.
Gradska knjižnica Vukovar je i ove godine organizirala niz različitih programa posvećenih ovogodišnjoj temi. Sva djeca vole pjevati i plesati, od nekih jednostavnih brojalica pa sve do poezije za djecu koja je prebogata temama i motivima. Danas su nas u Gradskoj knjižnici Vukovar – Ogranak Borovo naselje posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar 2, skupine Ježići i Vrapčići, s kojima smo na njima prihvatljiv način obradili slavnu pjesmu Grigora Viteza Antuntun.
U desetom selu živi Antuntun. On živi na posve neobičan način, radeći sve stvari drugačije od nas. Tamo, u desetom selu, udaljenom, selu našeg djetinjstva. On živi u svom svijetu u kojem je sve moguće. Prigodom posjete, napravljena je i radionica izrade bookmarkera koja su djeca izradila da bi im čitanje knjiga još više upotpunilo ugođaj.
Kako smo se proveli na putovanju, vidite i sami na slikama…

{gallery}vijesti/2011-10-18/07{/gallery}