U Gradskoj knjižnici Vukovar je u srijedu, 15. veljače 2012. godine održano Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika knjižničara osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom Mediji i hipermediji. Tridesetak knjižničara naše Županije prisustvovalo je ovom skupu. Voditeljica Stručnog vijeća Biljana Krnjajić istaknula je kako mediji u suvremenom svijetu nisu samo oni koji informiraju nego više nego ikada imaju ulogu stvaranja jedne kulture. To se odnosi prije svega na moderne medije koje na krilima novih tehnologija gotovo okupiraju cijelog čovjeka.
Jedno od najinteresantnijih izlaganja bilo je izlaganje Voditeljice stručnog vijeća Biljane Krnjajić i v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar, Vlatke Surma Szabo. Prvi dio izlaganja bio je teorijski dio, a u drugom dijelu izneseni su primjeri dobre prakse, u kojem se pokazalo kako se mogu koristeći razne vrste medija organizirati školski sati i prezentirati nastavno gradivo u današnje vrijeme.
Želimo napomenuti da je Gradska knjižnica Vukovar po prvi puta suorganizator ovakvog stručnog usavršavanja knjižničara. Na zadovoljstvo svih, dogovoreni su neki daljnji koraci u radu i neki novi kontakti koji će uvelike pomoći svima u daljnjem radu.

Sljedeći skup zakazan je za mjesec svibanj 2012. godine.

{gallery}2012/02/16/06{/gallery}