×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/21/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/21/03
Ispis
Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

Vukovarsko šetalište J.J. Strossmayera je u subotu 19. svibnja 2012. bilo mjesto okupljanja velikog broja ljubitelja knjige i ljudi dobra srca. Prvi sajam knjiga u Vukovaru LIKEBOOK, osmišljen i proveden u organizaciji Gradske knjižnice Vukovar, Hrvatskog radija Vukovar i Vukovarskih novina te pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, a sudeći po komentarima sudionika, više nego uspješno je proveden.

Sajamski LikeBook dan svakom je namjerniku, ali i slučajnom prolazniku imao puno toga za ponuditi. Između više od 5.000 naslova nakladničkih kuća iz cijele Hrvatske: Miš, Profil, Školska knjiga, Alfa, Timarex, Naklada Ljevak, Algoritam, Znanje, V.B.Z., Škorpion, Matica hrvatska, Mozaik knjiga, Naša djeca, kao i među ponudom antikvarijata Ezop iz Osijeka i Gradskog muzeja Vukovar djeca i odrasli mogli su pronaći ponešto za sebe.

Prvi LikeBook imao je i posebnu podršku Ministarstva kulture, što je svojim dolaskom potvrdio i pomoćnik ministrice kulture, gospodin Vladimir Stojsavljević. Prigodnim riječima povodom otvorenja LikeBooka, gospodin Stojsavljević istaknuo je kako „nema veće avanture od čitanja knjige jer knjiga sadrži prošlost, sadašnjost i budućnost i čitanjem doznajemo tko smo uistinu". Vukovarski je gradonačelnik, gospodin Željko Sabo, u svojem obraćanju izrazio i želju da ova „hvalevrijedna akcija" postane tradicionalna manifestacija, a prema dojmovima onih koji su se u subotu 19. svibnja zatekli u Vukovaru, sigurno nije jedini koji to želi.

Svečano otvorenje LikeBooka, svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe iz javnog i kulturnog života našeg grada, ali i okolice: zamjenik gradonačelnika Đakova i saborski zastupnik Ivica Mandić, vukovarski zamjenici gradonačelnika i pročelnici, zatim Ivana Šojat-Kuči, Alenka Mirković-Nađ, Julijana Adamović, Jadranka Domazet, Himzo Nuhanović, Milica Zebec, Robert Šimleša kao i članovi Slavonia benda te asisteti u nastavi zajedno s roditeljima i djecom, korisnicima toga projekta. Svi naši dragi gosti također su se uključili i u humanitarnu akciju LikeBooka. Naime, posebno mjesto, u samom srcu LikeBooka, imao je humanitarni štand na kojemu su se našla brojna izdanja vukovarskih autora i nakladnika, kao i veliki broj darovanih knjiga prije spomenutih izdavača te Hrvatskog matematičkog društva. Pod geslom „Cijena svake knjige je 20,00 kn, ali i koja kuna više kao dobro djelo se piše..." cijelog sajamskog dana na ovom, najposjećenijem štandu, prikupljana su sredstva za fond „Asistenti u nastavi".

U okviru sajma knjiga LikeBook, u Gradskoj knjižnici Vukovar upriličen je i radni sastanak na kojem su osim gradonačelnika Vukovara i pomoćnika ministrice kulture, gospodina Stojsavljevića, nazočile i ravnateljice gradskih ustanova u kulturi, Vlatka Surma Szabo, Ruža Marić i Ivanka Miličić te predstavnici udruga i nevladinih organizacija „PRONI" Centar za socijalno podučavanje, Mirovna grupa mladih „Dunav", Europski dom Vukovar, Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje te Kulturno – informativni centar Borovo naselje. Ovom prigodom gospodina Stojsavljevića nazočni su upoznali s projektima iz područja kulture koji su u trenutnoj fazi realizacije, kao i s vizijom budućeg kulturnog života grada Vukovara i okolice.

Najveseliji dio LikeBooka ipak je bio razigrani kutak Gradske knjižnice Vukovar, u kojem su se djeca mogla igrati, crtati, izrađivati origami, slušati priče, čitati slikovnice, pomalo i plesati i uživati u oslikavanju lica, a sve to zahvaljujući djelatnicama Gradske knjižnice Vukovar kao i članicama Udruge odgajatelja Terina.

LikeBook slikom i riječju trajno su zabilježili Osječka i Vinkovačka televizija te Glas Slavonije.

Zahvaljujemo svima koji su kupnjom na našem humanitarnom štandu kao i na bilo koji drugi način pomogli da se LikeBook - 1. sajam knjiga u Vukovaru uspješno provede.

Tijekom LikeBooka skitali smo se i pitali Vas želite li da vukovarski sajam knjiga bude opet ... premda se nadamo da je odgovor ... već vidljiv na slikama !

Više na www.gkvu.hr

Photo- Gradska knjižnica Vukovar/Grad Vukovar

{gallery}2012/05/21/03{/gallery}