Druga polovina srpnja u Gradskoj knjižnici Vukovar protekla je vrlo živo, uz igru i pjesmu, rad i druženje, a sve zajedno, djecu i odrasle, okupila je interesantna radionica u kojoj su izrađivali lutke i veliku slikopriču, glumili su i zabave je bilo na pretek.

Voditeljice radionice, Miranda i Marta, zajedno s nekoliko volontera, osmislile su likove i scenografiju koje su s djecom izradile. Svi zajedno uvježbali su kratke predstave koje su premijerno izvedene u četvrtak 26. srpnja 2012. u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Odjel za odrasle pretvorio se u carstvo spontanih i razigranih lutaka, omiljeni lik iz dječjih slikovnica, neobičan šareni slon Elmer zajedno sa svim svojim prijateljima slonovima, nasmijao je sve nazočne, a bilo je priča i o prijateljstvu te kako je jedan svjetionik pomogao čamčićima u nevolji.

Osim predstave održana je i promocija prve i trenutno najveće slikopriče - Čudesan petak 13., a djeca-autori sami su čitali svoje sliko – tekstove.

Kako je istaknula ravnateljica Knjižnice Vlatka Surma Szabo, a potvrdila Miranda Glavaš – Kul, voditeljica radionice, ovo je početak dobre suradnje, koja će se zasigurno nastaviti i u budućnosti. Stoga, svi vi koji ste propustili ovo ljetnu lutkarsku zabavu, pratite događanja i informacije u Knjižnici i priključite nam se kad za to dođe vrijeme.

Svi sudionici radionica, kao i najmlađi posjetitelji, za uspomenu su dobili prigodne majice s likom Elmera i njegovih prijatelja, a kako je ova šarolika družina izgledala pogledajte malo ovdje, a više na na www.gkvu.hr te na našem facebook-u.

{gallery}2012/07/30/04{/gallery}