Kako cijeli grad živi i pulsira u ritmu 6. Vukovar film festivala, Gradska knjižnica Vukovar pridružila se tom festivalskom ozračju i upriličila je multimedijalni projekt pod nazivom Gregory Peck.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga bila je ona samohranog oca Atticusa Fincha u filmskoj verziji Ubiti pticu rugalicu iz 1963. godine za koju je dobio i Oscara.

Kratki osvrt na tu 35. svečanu ceremoniju dodjele Oscara, koja je održana 8. travnja 1963. godine, posjetitelji su mogli vidjeti u našem malom ART kinu u kojem su bili prikazani u filmskom pregledu i inserti iz njegovih najpoznatijih filmova: Dani slave, Ključevi kraljevstva, Dolina odluke, Ubiti pticu rugalicu i mnogi drugi. Osim uživanja u insertima filmova, posjetitelji su uživali i u svježim kokicama koje su dobili na ulazu.

U Gradskoj knjižnici Vukovar tom prigodom postavljena je i izložba filmskih plakata. Autor ovog multimedijalnog projekta je Ilija Matić, koji je 2002. godine izdao knjigu Gregory Peck-Seine Filme.

Ovaj multimedijalni projekt otvorila je i pozdravila sve goste ravnateljica Gradske knjižnice Vlatka Surma Szabo a prisustvovao je i gradonačelnik Željko Sabo te pročelnica za društvene djelatnosti Dragica Holoker Radumilo.

Projekt Gregory Peck. predstavljen je i u mnogim gradovima Hrvatske kao i u Bosni i Hercegovini.

Izložba će biti otvorena do 03. rujna. 2012. godine.

Više na našoj web stranici: www.gkvu.hr

{gallery}2012/08/22/02{/gallery}