×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\2012\09\12\03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/09/12/03

Gradskoj knjižnici Vukovar odobren je projekt za financiranje od strane Odbora za odabir projekta RTL pomaže djeci, pod nazivom Djeca koja prezimljuju u Knjižnici.

Svrha ovog projekta je opremiti prostor Knjižnice i stvoriti kvalitetan edukativni materijal s ciljem smanjenja rizičnih ponašanja djece i mladih koji su slabijeg socioekonomskog statusa i žive u nesređenim obiteljskim prilikama. Korisnici projekta su djeca koja su u riziku gdje su zbog manjka obiteljske i šire podrške nakon škole najčešće prepuštena sama sebi. Na temelju ostvarenih rezultata, unaprijedit ćemo rad i uključivati sve više djece u suradnji sa školama i Centrom za socijalnu skrb.

Cilj projekta je: pružiti podršku djeci koja „prezimljuju" u Knjižnici i poticati razvoj socijalnih vještina, kao i vještina čitanja i učenja, provedbom kreativnih radionica u prostoru Igraonice Gradske knjižnice Vukovar. Projektom će se sadržajno i kvalitetno ispuniti vrijeme poslije škole kako bi se izbjeglo rizično ponašanje (koje može dovesti do društveno neprihvatljivih oblika ponašanja, ovisnosti i delikvencije).

Provoditelj projekta je PROANIMA.kreativka – udruga za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena djece, a stručni suradnici su Osnovna škola Antuna Bauera i Osnovna škola Nikole Andrića iz Vukovara.

Zašto smo se javili na RTL pomaže djeci – jer vjerujemo da stvarno možemo puno pomoći u razvoju sigurnog, poticajnog i kreativnog okruženja za rast, razvoj i odgoj naše djece.

Ne želimo više biti kao pasivni promatrači propadanja naše djece, već aktivni sudionici u stvaranju njihova uspješna odrastanja i ulaganja u njihovu budućnost.

Kako smo rekli, Gradska knjižnica Vukovar je dnevna soba našega grada. Dajmo djeci toplinu doma, maknimo djecu sa ulica grada i napravimo nešto za onu djecu koja prezimljuju u Knjižnici.

Pozivamo Vas da nas pratite na našem webu GKVU i facebooku.

{gallery}2012/09/12/03{/gallery}