Gradskoj knjižnici Vukovar odobren je projekt za financiranje od strane Odbora za odabir projekta RTL pomaže djeci, pod nazivom Djeca koja prezimljuju u Knjižnici.

Svrha ovog projekta je opremiti prostor Knjižnice i stvoriti kvalitetan edukativni materijal s ciljem smanjenja rizičnih ponašanja djece i mladih koji su slabijeg socioekonomskog statusa i žive u nesređenim obiteljskim prilikama. Korisnici projekta su djeca koja su u riziku gdje su zbog manjka obiteljske i šire podrške nakon škole najčešće prepuštena sama sebi. Na temelju ostvarenih rezultata, unaprijedit ćemo rad i uključivati sve više djece u suradnji sa školama i Centrom za socijalnu skrb.

Cilj projekta je: pružiti podršku djeci koja „prezimljuju" u Knjižnici i poticati razvoj socijalnih vještina, kao i vještina čitanja i učenja, provedbom kreativnih radionica u prostoru Igraonice Gradske knjižnice Vukovar. Projektom će se sadržajno i kvalitetno ispuniti vrijeme poslije škole kako bi se izbjeglo rizično ponašanje (koje može dovesti do društveno neprihvatljivih oblika ponašanja, ovisnosti i delikvencije).

Provoditelj projekta je PROANIMA.kreativka – udruga za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena djece, a stručni suradnici su Osnovna škola Antuna Bauera i Osnovna škola Nikole Andrića iz Vukovara.

Zašto smo se javili na RTL pomaže djeci – jer vjerujemo da stvarno možemo puno pomoći u razvoju sigurnog, poticajnog i kreativnog okruženja za rast, razvoj i odgoj naše djece.

Ne želimo više biti kao pasivni promatrači propadanja naše djece, već aktivni sudionici u stvaranju njihova uspješna odrastanja i ulaganja u njihovu budućnost.

Kako smo rekli, Gradska knjižnica Vukovar je dnevna soba našega grada. Dajmo djeci toplinu doma, maknimo djecu sa ulica grada i napravimo nešto za onu djecu koja prezimljuju u Knjižnici.

Pozivamo Vas da nas pratite na našem webu GKVU i facebooku.

{gallery}2012/09/12/03{/gallery}