×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/10/05/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/10/05/02

Kroz projekt „Glazba bez granica", (Music without borders), organizirana je studijska posjeta koji provode Kultur Aktiv iz Dresdena/Njemačka, Generator iz Vranja/Srbija, Taksirat iz Skopja/Makedonija i Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara/Hrvatska.

Iz svake zemlje išlo je četvero sudionika, te je iz grada Vukovara išlo troje sudionika, jedan ispred Gradske uprave i dvoje iz Gradske knjižnice Vukovar.

Sudionici studijske posjete imali su priliku prezentirati svoj rad, grad , suradnju gradskih uprava s nevladinim sektorom te sudjelovati u kulturnom programu i mnogim radionicama na kojima se raspravljalo o različitim mogućnostima suradnje kao i iskustvima pojedinih udruga javnog sektora.

Konkretizacija pojedinih budućih projekata će na ovaj način, potaknute suradnje, biti jednostavnija i lakša.

Naglašeno je kako se vide pomaci u suradnji u kulturnom sektoru i jačanje nevladinog sektora u pojedinim državama.

Također su imali priliku čuti o najboljim primjerima iz Njemačke o javno –privatnim partnerstvima, posjetiti donatore i nevladine udruge koje djeluju u kulturi, Gradsku knjižnicu u Zittau i Dresdenu te lokalnu administraciju i odjele za kulturu u Dresdenu i Zittau. Svaki od navedenih gradova u kojima su sudionici boravili radi na razvoju kulturnog sektora kroz različite projekte, umrežavanju zajednice i ciljanih skupina društva. Na taj način društvo u cjelini izgrađuje svoj identitet i oblikuje kulturne vrijednosti specifično za svako područje.

Ova studijska posjeta bila je izvrsna prilika za razmjenu primjera dobre prakse koje provode gradske uprave, ustanove i nevladin sektor iz pet gradova, te prilika za umrežavanje, definiranje buduće suradnje i novih projekata.

Projekt koji je podržan kroz IPA program Europske unije u suradnji sa Mirovnom grupom mladih Dunav čiji je cilj regionalna suradnja zemalja regije sa zemljama članica EU, kao i prijenos iskustava Njemačke u procesima tranzicije.

Foto izvor:

- Ured Gradonačelnika Dresden

-Rafael F. Sampedro, Meddiengestalter Bild & Ton, Zittau

Više fotografija pogledajte na našem FB profilu ili na www.gkvu.hr

{gallery}2012/10/05/02{/gallery}